Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norwegian ställde in – hade ingen personal

Familjen Jusufovic får flyga till Split istället för Zagreb – flera dagar senare.
Foto: Privat
Norwegian ställde in flygningen till Zagreb eftersom man inte hade någon besättning.
Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX / CODE 50090 SCANPIX SWEDEN

Familjen Jusufovic från Norrköping skulle flyga till Zagreb i Kroatien i lördags men flygningen ställdes in – Norwegian hade nämligen inte någon besättning.  

Den minst dåliga lösningen var att boka in familjen på ett flyg på onsdagen. Men det flyget går till Split – 40 mil i från Zagreb. 

– Jag är jättebesviken, säger Amela Jusufovic.  

I lördags skulle familjen Jusufovic från Norrköping flyga till Zagreb i norra Kroatien. Väskorna var redan packade när Norwegian dagen innan skickade ett sms med det tråkiga beskedet: flygningen var inställd. Anledningen till det fick familjen ingen information om – inte ens när de ringde Norwegian och till Arlanda. 

– De sa bara "vi har inte den informationen", berättar Amela Jusufovic, 33. 

Den minst dåliga lösningen var att boka in familjen på ett flyg fyra dagar senare – till Split. Nästa flyg till Zagreb med lediga platser skulle avgå först i början av juli och så länge ville inte familjen vänta. 


LÄS MER: Norwegianflyg inställt – turister fast i flera dagar 


Den inställda flygningen innebar också att familjen tvingades avboka en hyrbil i Zagreb. Bilen skulle avbokas ett dygn innan upphämtning – men det hann man inte med. Det här innebär merkostnader.

– Först fick vi betala en del för del bil som vi avbokade, och nu var vi tvungna att hyra en dyrare bil, berättar Amela Jusufovic.   

– Det är en himla massa papper för oss att fylla i, fortsätter hon. 

Amela Jusufovic, 33, är är besviken över att flygningen med Norwegian blev inställd – och att anledning var att det saknades personal.
Foto: Privat

"Semestern blir förstörd"

Familjen Jusufovic upplever att semestern är förstörd. 

– Jag har flugit med Norwegian många gånger och det här är första gången det här händer. Det är dåligt att man inte får ordentlig information om varför flyget ställdes in, men det andra är ju att semestern blir förstörd. Vi har ju tappat fem dagar, säger Amela Jusufovic.


LÄS MER: Norwegian på tredje plats på listan över mest försenade flygbolag i England


Norwegian beklagar att flygningen ställdes in. 

– Vi har dessvärre varit tvungna att ställa in den flygningen eftersom det saknades besättning, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson vid Norwegians presstjänst i ett mejl.

– Troligtvis blev de ombokade på nästa möjliga avgång då många avgångar är väldigt fulla. Vi beklagar självklart att de blev ombokade och förstår att det inte är optimalt och det är väldigt tråkigt att de tappar några dagar av sin semester, skriver Charlotte Holmbergh Jacobsson vidare. 

Familjen Jusufovic får flyga till Split istället för Zagreb – flera dagar senare.
Foto: Privat

Exakt hur Norwegian kommer att ersätta familjen Jusufovic är oklart. Krav om ekonomisk ersättning för de dagar man tvingas vara kvar i Sverige ska skickas till flygbolagets kundtjänst – som får utreda saken.   


LÄS MER: Norwegians lösning på pilotbrist: Övertid


Kommer inte flyga med dem igen 

Amela Jusufovic säger att hon blir besviken när hon hör att anledningen till att flygningen ställdes in är att Norwegian saknade besättning.

– Vi har betalat för biljetterna – och så har de ingen personal. Jag tror inte att jag kommer flyga med dem i framtiden. Ska man behöva oror sig för om de har personal till flygningarna eller inte? Jag är jättebesviken. 

– Jag utgick ifrån att det var något tekniskt fel och tänkte att då är det väl bättre att sitta hemma. Men nu när jag hör att de inte hade personal blir jag ju mer besviken, säger hon. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!