Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norwegian får rekonstruktion i Norge

LIVE: Di TV – Sveriges ekonomi-tv-kanal
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det norska flygbolaget Norwegian har fått sin rekonstruktionsansökan godkänd i Norge, enligt ett pressmeddelande.

Beskedet kommer dagen efter att bolagets irländska dotterbolag beviljats konkursskydd.

Enligt Norwegian kommer verksamheten inte att påverkas och flygningar kommer att göras som planerat.

– En parallell rekonstruktion enligt norsk lag gynnar alla berörda parter och ökar sannolikheten för ett framgångsrikt resultat. Vårt mål är att trygga arbetsplatser och bidra till att säkerställa kritisk infrastruktur och bidra till ekonomisk tillväxt i Norge, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram i pressmeddelandet.

”Vi kommer att vara redo”

Coronapandemin har medfört stora ekonomiska problem för Norwegian som nu meddelar att de kommer att justera verksamheten för att återigen bli lönsamma.

– Vi kommer att använda den här tiden väl och jobba mot målet att minska bolagets skuld, minska antalet flygplan i flottan och återigen bli ett attraktivt flygbolag för investerare. Vi kommer att vara redo att möta konkurrensen om kunderna efter Coronapandemin, säger Jacob Schram i pressmeddelandet.

Flygbolagets vd: Vi ser över reglerna för internationella passagerare
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!