Birgitte Bonnesen är sedan våren 2016 vd och koncernchef för Swedbank. Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXPBirgitte Bonnesen är sedan våren 2016 vd och koncernchef för Swedbank. Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP
Birgitte Bonnesen är sedan våren 2016 vd och koncernchef för Swedbank.  Foto: LISA MATTISSON EXP / LISA MATTISSON EXP
Helena Stjernholm är vd på Industrivärden. Foto: Magnus Hallgren / DN / TT NYHETSBYRÅNHelena Stjernholm är vd på Industrivärden. Foto: Magnus Hallgren / DN / TT NYHETSBYRÅN
Helena Stjernholm är vd på Industrivärden. Foto: Magnus Hallgren / DN / TT NYHETSBYRÅN

Nordea: Mer lönsamt med kvinnliga chefer

Publicerad

Det är lönsamt med kvinnor i näringslivet.

Det visar en färsk undersökning från Nordea – som hävdar att bolag som leds av kvinnor presterar bättre.

 – Det här kommer vi ta hänsyn till när vi överväger att investera, säger bankens fondförvaltare Robert Næss.

Nordea har tittat på närmare 11 000 olika börsbolag över hela världen. Här är bankens slutsats:

Om ett bolag har en kvinnlig vd eller styrelseordförande har man haft en årlig avkastning på 25 procent sedan 2009. Det kan jämföras med MSCI world index – ett globalt index baserat på de största bolagen i ett 20-tal länder – där avkastningen steg 11 procent under perioden.

 

LÄS MER: Kvinnorna som tjänar mest – där du bor 

 

Nordea: Mångfald är positivt

– Om du hade investerat i ett bolag med en kvinna vid rodret skulle du ha lyckats bättre än marknaden, säger fondförvaltaren Robert Næss i Nordeas pressmeddelande.

Han är också den som har utformat undersökningen.

– Andra undersökningar har också visat att mångfald är en positiv faktor, men det är inte så många som har tittat på vd:ar eller liknande befattningar i så här många bolag, säger Robert Næss.

Även om undersökningar pekar på att mångfald är bra är det inte många företag som lever upp till det. Av nästan undersökta 11 000 bolag hade försvinnande få en kvinnlig vd eller styrelseordförande:

Bara knappt 400.

Flest finns i USA, Kina och Indien.

 

LÄS MER: Kvinnliga toppchefer har 30 procent lägre lön än män 

 

Undersökningen har genomförts i flera olika branscher och regioner, av bolag med en handelsvolym på minst två miljoner dollar per dag.

Fondförvaltaren om kvinnostyrda företag

Undersökningen analyserar inte varför det går bättre för bolagen som styrs av kvinnor. Men Robert Næss har några teorier.

Några av dem är:

Det är svårare för kvinnor att nå toppen – därför är det bara de allra bästa som leder börsbolag.

Bolag som har gått bra en tid är mer benägna att rekrytera kvinnliga toppar.

Kvinnor kanske är bättre ledare.

 – Det här är en positiv faktor som vi kommer att ta hänsyn till när vi överväger att investera i ett bolag, säger Robert Næss som förvaltar aktier för 42 miljarder dollar i Nordea.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen