Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordea köper franskt finansbolag för 6 miljarder

Frank Vang-Jensen, vd och koncernchef för Nordea,Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nordea har köpt finansbolaget SG Finans av den franska banken Société Générale för 575 miljoner euro – strax över sex miljarder kronor.

Affären väntas öka Nordeakoncernens årsintäkter med cirka 140 miljoner euro, vilket motsvarar runt 1,46 miljarder kronor.

– Vi är glada över att kunna presentera denna affär, säger Frank Vang-Jensen, vd och koncernchef för Nordea, i ett pressmeddelande.

Enligt Nordea är planen är att slå samman SG Finans verksamhet med deras nordiska finansbolag, Nordea Finance.

– SG Finans är ett framgångsrikt företag med mycket nöjda kunder på tre av våra fyra hemmamarknader, säger Nordeas vd Frank Vang-Jensen.

– Genom detta förvärv står vi nu ännu bättre rustade att hjälpa små och medelstora företag med rådgivning och andra finansiella behov.

Förvärvet av SG Finans förutsätter sedvanligt godkännande från myndigheterna och väntas slutföras under andra halvåret 2020.

SG Finans är ett dotterbolag till Société Générale med säte i Norge som bedriver verksamhet i Norge, Danmark och Sverige.

Texten uppdateras.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!