Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nissan återkallar 400 000 bilar – kan börja brinna

Här är tre utrikesnyheter att hålla koll på.
Nissan återkallar hundratusentals bilar.Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / AP TT NYHETSBYRÅN

Biltillverkaren Nissan återkallar nu hundratusentals bilar i USA. 

Företaget skriver att ett fel med bromssystemet skulle, i sällsynta fall, leda till en brand. 

394 035 bilar återkallas nu av Nissan i USA. Biltillverkaren har upptäckt ett tekniskt fel som i ovanliga fall kan leda till brand, skriver The Guardian

Biltillverkaren har upptäckt att det finns risk för att bromsvätska läcker, vilket kan orsaka kortslutning. 

– Om varningen ignoreras och fordonet fortsätter att köras i detta tillstånd kan bromsvätskeläckan eventuellt skapa en elektrisk kortslutning i en krets, som i sällsynta fall kan leda till brand, säger Nissan i ett uttalande enligt The Guardian. 

Transportstyrelsen utreder företaget

Biltillverkaren säger dock inte om det tekniska felet hittills lett till några bränder. 

Bilarna som det gäller är modellen Nissan Maxima från 2016-2018, Infiniti QX60 från 2017-2019, Murano från 2015-2018 och Pathfinder från 2017-2019. 

Beskedet kommer inom loppet av två månader efter att amerikanska Transportstyrelsen, National Highway Traffic Safety Administration, inlett en utredning mot Nissan. Utredningen gäller 553 000 Nissan Rogue-bilar och inleddes efter flera rapporter om att deras automatiska nödbromssystem aktiverats helt utan förvarning och anledning. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!