Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nicklas, 31: Så tjänade jag ihop min första miljon

Nicklas Andersson, 31, började investera i aktier under gymnasietiden.
Foto: Privat
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Han investerade halva lönen i aktier redan som tonåring.

Nu berättar Nicklas Andersson, 31, om hur han tjänade sin första miljon redan som 25-åring.

– Jag har alltid varit intresserad av pengar i hela mitt liv, säger han i Svenska Dagbladets podd ”Min första miljon”.

När hans kompisar i Boden under uppväxten var ute och fiskade och körde skoter valde investerarproffset Nicklas Andersson att diskutera affärer och koka kaffe till medlemmarna i Aktiespararnas lokala förening.

Anledningen var att lära sig så mycket som möjligt om att investera pengar på bästa sätt och få dem att växa.

– Jag är inte född med silversked i mun och jag har alltid varit tvungen att tjäna mina egna pengar, men jag har alltid varit intresserad av pengar i hela mitt liv, säger Nicklas Andersson till SvD.


”Jag ser pengar som ett verktyg”

Redan under gymnasietiden valde han att hela tiden investera minst hälften av alla pengar han tjänade. På det viset kämpade han för att få ihop sina första 100 000 kronor, nästa mål var att nå upp till en miljon.

– Min första miljon tjänade jag ihop när jag var 25. Jag trodde det skulle kännas jättespeciellt, men det kändes inget speciellt, säger Nicklas Andersson.

I dag arbetar han på banken Avanza i Stockholm och ger aktietips via Investerarens Podcast och Avanzapodden:

– I dag betyder pengar mer ekonomisk trygghet. Jag ser pengarna som ett verktyg, jag återinvesterar alltid utdelningar och tar inte ut något från portföljen.


Uppmanar till långsiktiga investeringar

Nicklas Anderssons främsta råd till de som vill tjäna pengar på aktier är att vara långsiktig och inte köpa och sälja så snart en aktie går kraftigt upp eller ned.

– Jag är otroligt långsiktig på börsen. Alldeles för många tycker att det här med börsen, det var inget för mig eftersom den gick ned. Men den största risken långsiktigt är att man lämnar börsen, inte att det kommer en kris, säger Nicklas Andersson till SvD.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!