Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Netflix drag: Vill göra det svårare att dela konton

Netflix rusar efter rapport: ”Bådar gott inför konkurrensen”
Snart kan Netflix bli hårdare mot användare som inte köper abonnemang.Foto: NETFLIX
Streaming-jätten vill göra det svårare att dela på lösenord.Foto: ELISE AMENDOLA / AP TT NYHETSBYRÅN
Netflix fick närmre sju miljoner nya prenumeranter i det tredje kvartalet.Foto: PATRICK SEMANSKY / AP TT NYHETSBYRÅN

Snart kan det bli svårare att låna kompisens Netflix-konto.

Nu vill streaming-jätten nämligen göra det svårare för användare att sprida och dela sina lösenord, skriver The Independent. 

– Vi fortsätter att övervaka det, säger streaming-jättens produktchef Greg Peters i en Youtube-intervju. 

Som det ser ut i dag tillåter Netflix olika kontoformer där ägaren kan få så mycket som fyra olika användare koppade till ett och samma abonnemang.

Så kan det även förbi – men med hårdare begränsningar.

Streaming-jätten har nämligen insett att det finns problem med abonnemangen som leder till minskade intäkter, rapporterar the Independent. 

Delvis handlar det om att abonnemang ibland delas mellan personer i olika hushåll, vilket strider mot Netflix affärsmodell. Därutöver finns det många som delar lösenord med kompisarna eller familjen utan att bry sig om användargränsen.

Netflix vill förhindra kontodelande

För att undvika att alltför många människor delar på samma Netflix-konto vill streaming-tjänsten nu göra det svårare att sprida och dela lösenorden.

Men exakt hur det ska gå till är oklart i nuläget.

– Vi fortsätter att övervaka det, så vi håller koll på situationen, säger Greg Peters i en intervju på Netflix Youtube-konto.

Vanligt att unga delar konton

Enligt en studie från forskningsföretaget Magid är det särskilt vanligt bland unga att dela på lösenord till olika streaming-tjänster.

Omkring 35 procent av de som är födda mellan år 1980-2000 uppskattas dela på lösenord. Motsvarande andel bland de födda mellan 1961 och 1980 landade på 19 procent.

Däremot tycks statistiken inte ha inneburit ett alltför hårt slag mot Netflix. 

Bara under det tredje kvartalet i år har streaming-tjänsten fått närmre sju miljoner nya prenumeranter. Hela 571 000 av dem kommer från USA.

Prinsessan Olga Romanoff: Netflix lurade mig att gråta
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!