Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Musk går om Jeff Bezos – är nu världens rikaste

Här exploderar Elon Musk-raketen som ska kolonisera planeten Mars
Foto: ALEXANDER BECHER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: ODD ANDERSEN / AFP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS X90143
Foto: CLIFF OWEN / AP TT NYHETSBYRÅN

Elbilsentreprenören Elon Musk petar ner Amazons Jeff Bezos från tronen – är nu världens rikaste man.

Han har en förmögenhet på över 1 539 000 000 000 kronor – en tredjedel av Sveriges BNP.

– Jaha, dags att återgå till arbetet, skriver Elon Musk på Twitter.

Elon Musk har förutom elbilarna Tesla och det ambitiösa rymprojektet Space X också företaget Neuralink – var ambition är att ta fram teknik som kan sammankoppla den mänskliga hjärnan med en dator. 

Musk är nu värd över 1,5 biljoner kronor – en tredjedel av Sveriges BNP. Och har nu gått om Amazons Jeff Bezos som världens rikaste man, enligt Independent. Musks omkörning har att göra med en plötslig uppgång i Teslas aktier – företaget har ökat stadigt under senaste året och är det bilföretag som värderas högst. Värd mer än Toyota, Volkswagen, Hyundai, GM och Ford tillsammans.

– Vad märkligt... Jaha, dags att återgå till arbetet, kommenterar Musk på Twitter.

https://twitter.com/elonmusk/status/1347204606414131200

Utnämnandet som världens rikaste är dock omtvistat. Enligt erkände Forbes så toppar Jeff Bezos fortfarande listan. Forbes har gjort en mer återhållsam bedömning – eftersom Musk pantsatt en del av sina aktier som säkerhet för att ta lån.

Musk kommenterar saken vidare på Twitter:

– Feedback är alltid uppskattat, så även tips på var man kan donera pengar, det är svårare än vad det verkar, skriver Musk.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!