Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Modejätten köper aktier i Klarna

H&M köper aktier i Klarna. Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Samarbetet ska "lyfta den moderna shoppingupplevelsen", säger H&M:s VD Karl-Johan Persson. Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

H&M investerar 185 miljoner i Klarna.

Samtidigt inleds ett betalningssamarbete i 14 länder, uppger Financial Times.

– Det binder samman online och offline, säger Klarna-chefen Sebastian Siemiatkowski.

H&M köper aktier för 185 miljoner i betalningsbolaget Klarna. Det motsvarar mindre än 1 procent av bolaget, enligt Financial Times.

Samtidigt inleds ett samarbete där Klarna ska hjälpa H&M med onlineförsäljning och köp i modejättens affärer. Med start i Sverige och Storbritannien väntas samarbetet sedan inbegripa 14 länder. 

– Vi är imponerade av vad Klarna har uppnått och nu kommer vi att jobba tillsammans för att lyfta den moderna shoppingupplevelsen, säger H&M:s VD Karl-Johan Persson i ett pressmeddelande.

Klarna: "Binder samman online och offline"

Enligt Klarna-chefen Sebastian Siemiatkowski är samarbetet det enskilt största som Klarna startat.

– Det är en jättestor affär. Vad vi försöker göra här är något väldigt startegiskt med H&M. Det binder samman online och offline, säger han till Financial Times.

H&M har tidigare haft problem med att koppla ihop den fysiska försäljningen med onlineförsäljningen. Bland annat har det inte gått att lämna tillbaka kläder som köpts online. 

Målet nu är att samarbetet med Klarna ska driva H&M mot en mer effektiv försäljning. Bland annat ska det bli möjligt att betala med H&M:s app både på nätet och i butik.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!