Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modehuset drar tillbaka kritiserade plaggen

Hemliga meddelanden hittade i kläder på Zara.
Modehuset Loewe kritiseras för plagget.Foto: SKÄRMDUMP/INSTAGRAM / SKÄRMDUMP/INSTAGRAM
Spanska modehuset Loewe.Foto: Shutterstock / Shutterstock

Modehuset Loewe har mötts av skarp kritik efter att ha lanserat ett matchande set med en randig skjorta och randiga byxor.

Nu har de valt att dra tillbaka plaggen, skriver Independent.

För snart två veckor sedan lanserade det spanska modehuset Loewe en kollektion inspirerad av den brittiska keramikern William De Morgan.

I kollektionen ingick bland annat ett matchande set med en randig skjorta och ett par randiga byxor.

Men nu har modehuset valt att dra tillbaka kläderna efter att Instagramsidan Diet Prada, som granskar modeindustrin, menar att de liknar kläder som användes i tyska koncentrationsläger under andra världskriget, skriver Independent.

”Inte mycket kvar åt fantasin”

”Oundvikligt att se någonting annat än koncentrationslägers uniformer i denna ensemble för 1 840 dollar” skriver Diet Prada på Instagram.

”Det finns faktiskt inte mycket kvar åt fantasin när det slutgiltiga utseendet är så besynnerlig störande”, fortsätter kontot.

Instagram-inlägget har i skrivande stund över 2 000 kommentarer och närmare 45 000 gillamarkeringar.

https://www.instagram.com/p/B5LH3bJnsD6/?utm_source=ig_embed

Loewe har bett om ursäkt efter kritiken och klädesplaggen är borttagna från deras hemsida.

”Det var absolut inte vår mening och vi ber om ursäkt till alla som har känt att vi har varit okänsliga för heliga minnen. Produkterna i fråga har blivit borttagna från vårt kommersiella utbud”, skriver modehuset i ett uttalande.

Inte första gången

Detta är inte första gången som en butik har fått kritik för att ha släppt plagg som kan liknas vid de som bars i tyska koncentrationsläger.

2014 fick klädjätten Zara kritik för att ha en randig barntröja med en gul sexuddad stjärna på ena bröstet, något som flera menade liknade Davidsstjärnan.

Butiken själva menade att stjärnan hade inspirerats av en ”sheriffstjärna från den klassiska västern”, skriver Independent.

”Bilderna ger en missvisande bild”

H&M väljer att ta bort reklam för amningsbehåar efter kritik i sociala medier.
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!