Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missnöjet växer bland H&M:s butikspersonal

H&M-group vinnare av Hållbara bolag för andra året i rad
Missnöjet växer bland de anställda i H&M:s butiker, enligt uppgifter till Di.Foto: LEIF BRÄNNSTRÖM
Missnöjet bland H&M:s butikspersonal handlar om två saker: förändrad provision och schemaläggningen över julen.Foto: MARK LENNIHAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Missnöjet växer bland de anställda i H&M:s butiker, enligt uppgifter till Di.

Det ska handla om två saker: förändrad provision och schemaläggningen över julen.

”De gör så bara för att tjäna pengar”, skriver en anställd till tidningen.

Det finns omkring 3 700 anställda i de 141 svenska H&M-butikerna. 

”Nu har företaget valt att ensidigt införa ett nytt provisionssystem. Vi ställde ett antal frågor kring hur det påverkar de anställdas löner och ersättningar och tycker inte att vi har fått svar. Då valde de att gå vidare på egen hand”, skriver Jens Lundberg, pressekreterare på Handelsanställdas förbund, till tidningen.

Medlemmarna är enligt Lundberg irriterade.

”Det finns ett missnöje kring det här. Vi tycker som sagt inte att företaget har presenterat tillräckliga uträkningar på hur det påverkar vad man får i provision, så det finns fog för att misstänka att den blir lägre än vad den varit tidigare för många”, skriver Lundberg till tidningen.

Anställd: ”De gör så bara för att tjäna pengar”

Amanda Larsson, presskontakt för H&M Sverige, skriver till Di att det i detaljhandelsavtalet inte finns något krav på att ha ett sådant provisionssystem. Det nya är enligt Larsson att det kopplas till varje specifik butiks lönsamhetsmål.

”Om butiken får en högre lönsamhet, innebär detta alltså också en högre provisionsutbetalning för våra medarbetare i den butiken. Det nya provisionssystemet innebär således en ökad möjlighet för våra medarbetare att i större utsträckning påverka provisionen och det kan innebära en högre provisionsutbetalning än det tidigare provisionssystemet”, skriver Amanda Larsson till tidningen.

Ett annat skäl till de anställdas irritation är att de måste arbeta extra länge på julafton eftersom det är billigare än att de märker om priserna tidigt på juldagen då det är en röd dag.

”De gör så bara för att tjäna pengar”, skriver en anställd till Di.

H&M väljer att inte kommentera de anställdas synpunkter kring julens schemaläggning.

Barnarbete upptäckt på H&M-gruppens fabriker två år i rad
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!