– Detta är c, och det är viktigt att man går till botten med detta nu, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) om mutbrotten på Trafikverket. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN– Detta är c, och det är viktigt att man går till botten med detta nu, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) om mutbrotten på Trafikverket. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
– Detta är c, och det är viktigt att man går till botten med detta nu, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) om mutbrotten på Trafikverket. Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: / WIKIMEDIAFoto: / WIKIMEDIA
 Foto: / WIKIMEDIA

Ministern om muthärvan på Trafikverket: "Oacceptabelt"

Publicerad

– Fullständigt oacceptabelt, vi kan inte ha mutor och korruption i statliga myndigheter.

Så kommenterar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) "Kalla faktas" avslöjanden om mutbrotten inom Trafikverket.

I en intervju med TV4 svarar i dag infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) på anklagelserna om utbredda mutbrott inom Trafikverket. Enligt honom har regeringen inte haft någon vetskap om vad som ska ha hänt. 

 – Detta är fullständigt oacceptabelt, vi kan inte ha mutor och korruption i statliga myndigheter. Detta är allvarliga anklagelser, och det är viktigt att man går till botten med detta nu. Det har jag förstått att man gör nu också, säger Tomas Eneroth. 

Han har under måndagen haft ett möte med Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon med anledning av anklagelserna. 

Infrastrukturminister Tomas Eneroth säger till TV4 att han har fullt förtroende för ledningen på Trafikverket. 

– Jag har fullt förtroende för Lena Erixon, hon är en bra generaldirektör som brukar agera resolut i sådana här sammanhang. 

Relaterade ämnen
Amanda Möller Berg
Amanda Möller Berg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen