Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mina föräldrar är sjuka – hur tar jag hand om deras pengar?”

Ekonomijournalisten Birgitta Piper har fått en fråga om fullmakter och sjuka föräldrar.
Foto: M-magasin

En kvinna vars föräldrar lever på ett äldreboende oroar sig för hur hon ska kunna ta hand om deras ekonomi i framtiden. Mamman är dement, pappan är svårt hjärtsjuk, och i bakgrunden finns en större förmögenhet som dottern inte vill  ska falla i en överförmyndares händer.

Kvinnan har skrivit till ekonomijournalisten Birgitta Piper och undrar: Räcker de fullmakter hon har idag för att hon ska kunna fortsätta ta hand om föräldrarnas pengar?

Här kan du läsa Birgitta Pipers svar, och dessutom råd från en privatekonom.

Expressen Premium

Förläng sommaren med Premium

Läs alla artiklar gratis fram till 30 september, därefter är priset 79 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Ernstbergers uppgång och fall – ett liv i full lyx

Sportbilar, klockor, båtar, helikopter – och en praktvilla med sjötomt

Experter: Varningstecknen på att du dricker för mycket

Då bör du reagera som anhörig • Då bör du söka hjälp

”Finns det något maxbelopp för gåvor mellan äkta makar?”

Experten: ”Visst är det fritt fram, men...” • Då behövs gåvobrev