Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonsuccé för Therése Lindgren – delar ut 12 miljoner kronor

Therése Lindgren gör ett fint ekonomiskt resultat i sina bolag 2019.Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL
Youtube-profilen gör en mångmiljonvinst och delar ut 12 miljoner kronor till sig själv.Foto: Beatrice Lundborg / DN / TT

12 miljoner kronor. 

Så mycket delar influencern Therése Lindgren ut till sig själv efter ett framgångsrikt 2019. 

Influencern och författaren Therése Lindgren, 33, har ett fint finansiellt år bakom sig. Det framgår av årsredovisningarna i hennes bolag Therese Lindgren AB och Independent Beauty Sweden AB, vilket Breakit var först med att uppmärksamma.

Med drygt en miljon följare på både Youtube och Instagram och flera reklamsamarbeten har Therese Lindgren lyckats öka omsättningen i bägge bolagen. 

I Therese Lindgren AB steg omsättningen 2019 till 18,2 miljoner kronor i jämförelse med fjolårets 16,9 miljoner kronor. Resultatet efter finansiella poster landar på 15,9 miljoner kronor och en vinst på 12,4 miljoner kronor. 

Delar ut 12 miljoner kronor

Therese Lindgrén unnar sig i år en utdelning om 12 miljoner kronor. 

I Independent Beauty Sweden AB som startades 2017 och är bolaget bakom varumärket Indy Beauty satsar Youtube-profilen på vegansk hudvård. 

Bolaget samägs med forna CCS Skincare Brands och även här har nettoomsättningen stigit. I år uppgår omsättningen till 28 miljoner kronor, i jämförelse med fjolårets 23,2 miljoner kronor.  

Bolaget gör en vinst på 2,6 miljoner kronor, men flaggar i årsredovisningen för att resultatet 2020 är mer svårbedömt på grund av coronakrisen. 

Therése Lindgren: ”Pengar ger mycket trygghet”

Therese Lindgren har tidigare berättat i en intervju med Framgångspodden om sina höga ambitioner för sitt företagande. 2016 satte hon som mål att omsätta en miljon kronor per månad. 

– Det kan ju låta larvigt att ha pengamål men för mig så var det så, säger hon och konstaterar i podden:

– Min relation till pengar är att jag insett att pengar ger mycket trygghet. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!