Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonsmäll mot Hannah och Amanda – riskerar stämning

Amanda Schulman och Hannah Widell köpte ut klädmärket Daisy Grace från det konkursade dotterbolaget, vilket kan leda till att duon stäms.Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL
Hannah Widell och Amanda Schulmans drabbades av ett rejält avbräck och fick försätta ett av sina bolag i konkurs.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Notan för konkursen efter Hannah Widell och Amanda Schulmans modesatsning landade på 44 miljoner.

Men duon riskerar ytterligare en smäll i form av en stämning på 5 miljoner kronor. 

– Det är någonting som jag överväger, säger Gustav Kling, konkursförvaltare. 

Stjärnduon Hanna Widell och Amanda Schulmans koncern Perfect Day Media hade ett tufft fjolår, vilket Breakit var först att berätta om.  

Bakgrunden är ett konkursbeslut för ett av koncernens dotterbolag, som resulterade i nedskrivningar på 43,6 miljoner kronor. Beslutet att försätta dotterbolaget ASHW concept store fashion AB i konkurs tas upp i förvaltningsberättelsen:

”Tyvärr har salongs- och skönhetssatsningen försatts i konkurs vilket drabbar Perfect Day som moderbolag med nedskrivningar på 44 MKR. Detta var nödvändigt för att kunna fokusera på tillväxt i kärnaffären – podcast”

Bakom det kryptiska namnet låg varumärket Daisy Grace, med kläder och skönhetssalonger. Strax före konkursen köpte Hannah Widell och Amanda Schulman ut kläddelen ur företaget, genom ett av sina bolag. 

Konkursförvaltaren Gustav Kling har under sitt arbete med konkursen pekat ut att affären inte är avklarad. Enligt honom saknas det fem miljoner som ska återföras till konkursboet. 

Men Hannah Widell och Amanda Schulman har genom sina bolag motsatt sig miljonkravet. 

– Det är fortfarande status quo. Det har inte vidtagits några åtgärder och konkursen är inte avslutad. Det där är i princip den återstående frågan, säger Gustav Kling, konkursförvaltare. 

”Ganska snart”

Gustav Kling överväger därför att stämma Perfect Day Medias dotterbolag Hanna och Amanda Fashion AB. 

– Jag har inte fattat något beslut, men det är något som i sådana fall kommer ske ganska snart, säger han. 

Bortsett från konkursen visar Perfect Day Medias bokslut på starka siffror i poddverksamheten, som hade intäkter på knappt 44 miljoner kronor och gjorde ett positivt rörelseresultat på 1,8 miljoner kronor. 

”Föregående år räddade vi hem med ett positivt resultat trots allt arbete med konkurserna”, skriver Karolina Roslund, vd för Perfect Day Media, i ett sms till Breakit.

Expressen har sökt Perfect Day Media för en kommentar. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!