Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonsmäll i Håkan Hellströms bolag

Håkan Hellström har tappat närmare 50 miljoner kronor i omsättning i jämförelse med hans guldår 2016.Foto: HENRIK JANSSON
Håkan Hellström drar in storkovan på sina konserter. I år var det tänkt att han skulle fylla Ullevi – gånger fyra.Foto: HENRIK JANSSON

Det var i år det skulle vända för Håkan Hellströms bolag efter några riktigt magra år. 

Fyra utsålda konserter på Ullevi i sommar lovade gott. 

Det behövdes verkligen för bolaget Tro & Tvivel AB som tappade cirka 50 miljoner kronor i omsättning i jämförelse med ett av artistens guldår. 

Men så kom en global pandemi i vägen. 

Efter två riktigt skrala år tänkte Håkan Hellström ta revansch 2020. 

I bokslutet för 2019 som nyligen blivit offentligt skriver företaget: 

”Bolagets omsättning har minskat pga att det inte varit några liveframträdanden under året.” 

2016 hade Tro & Tvivel AB en omsättning på drygt 54,3 miljoner kronor. Året därpå höll bolaget ställningarna med intäkter på 53 miljoner kronor.

2018 omsatte Hellströms bolag blygsamma 3,5 miljoner, alltså ett bortfall på nästan 50 miljoner. 2019 noterade Göteborgsartisten en omsättning på 1,7 miljoner kronor. 

I år var det tänkt att Håkan Hellström skulle vända trenden - både publikt och kommersiellt.

Hellströms trogna fans hade väntat otåligt på en ny upplevelse. 

Så när det blev klart att artisten skulle ge fyra konserter på Ullevi i augusti visste intresset inga gränser. Biljetterna sålde slut på en gång. Den storslagna finalen på sommaren var given.

Men så kom ett okänt coronavirus i vägen. Vilket ledde till att arrangören FKP Scorpio ställde in samtliga konserter och sköt upp dem tills nästa år. 

Nya tag 2021

Trots de uteblivna konsertintäkterna 2020 finns det fortfarande gott om pengar i bolaget. Det egna kapitalet uppgår till nästan 75 miljoner kronor. Vinsten efter skatt blev 1,4 miljoner kronor. 

Håkan Hellström och hans far Börje erkänner ovissheten inför framtiden, men känner ändå ett visst hopp. I en not i bokslutet skriver de:

˝Vår bedömning är dock att i ett litet längre tidsperspektiv så kommer det inte påverka bolagets möjligheter att fortsätta med verksamheten.”

Även i Håkan Hellströms andra bolag, Bohus Dreamin´AB, sjönk intäkterna - från drygt 1,2 miljoner kronor till knappt en miljon. Vinsten blev dock nästan en miljon kronor. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!