Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonregn över Stordalen – får mest krisstöd i Norge

Petter Stordalens Strawberry Group stöttas av den norska staten.
Petter Stordalen jublade efter att ha gått in i Vinggruppen, men coronakrisen har slagit hårt mot affärsmodellen.Foto: Kate Gabor / Kate Gabor

Petter Stordalens Strawberry Group toppar listan över norska företag som fått mest krisstöd. 

Koncernen har fått 131 miljoner norska kronor. 

”Det är ett plåster på ett stort sår”, kommenterar Stordalen till E24. 

Norska näringslivstidningen E24 rapporterar att Strawberry Group, som bland annat äger Nordic Choice hotels och resekedjan Ving, har mottagit högst kontantstöd på grund av coronakrisen. 

Koncernen har fått 131 miljoner norska kronor av statens kompensasjonsordning, som sörjer för norska utbetalningar till krisdrabbade företag. Den svenska hotellkedjan Scandic hotels kommer på andraplats över största mottagare, efter att ha fått 129 miljoner norska kronor. 

Bakgrunden till de höga beloppen är att Strawberry Groups intäkter fallit kraftigt till följd av krisen. Koncernen redovisade en minskning med närmare 700 miljoner norska kronor för perioden mars, april och maj i jämförelse med föregående år. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!