Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonerna tickar in för Robert Gustafsson

Skådespelaren Robert Gustafsson drar i regel in runt 10 miljoner per år.
Under fjolåret spelade han bland annat Ture Sventon, som här gästar TV4-programmet Idol.Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Underhållaren och skådespelaren Robert Gustafsson är pålitligheten själv.

Hans bolag drar i regel in runt tio miljoner kronor per år.

2019 var inget undantag: 10,7 miljoner i omsättning. 

Robert Gustafsson är sedan ett par decennier en av våra mest populära och eftertraktade skådespelare.

Men i likhet med så många andra i kulturbranschen ser han framtiden an med viss oro.

Coronavirusets spridning har redan haft en förödande effekt på kulturlivet. 

Gustafsson tar också upp problemet i sin årsredovisning som nu lämnats in till Bolagsverket:

”Spridningen av covid-19 innebär att många företag kan komma att befinna sig i en finansiellt ansträngd situation med likviditetsproblem, vikande försäljning och på sikt också kraftig resultatpåverkan”, skriver man i bokslutet. 

Hotas av pandemin

Men 2019 blev i alla fall ännu en framgång för artisten. 

Vinsten efter skatt i Gustafssons bolag RG Production AB blev drygt 4,3 miljoner kronor. Det egna kapitalet, tillgångarna kvittade mot skulderna, var hela 44,8 miljoner kronor. 

Under fjolåret gjorde han den klassiska rollen som privatdetektiven Ture Sventon i tv-serien ”Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet”. 

Han spelade även farsen ”Trassel” av komediförfattaren Ray Cooney på Krusenstiernska teatern i Kalmar som han är en av delägarna i. Tyvärr fick årets föreställning ”Pappor på prov” skjutas fram till nästa säsong. 

Robert Gustafsson fick dessutom en roll i filmen ”Rymdresan” som bygger på en barnbok av den svenske astronauten Christer Fuglesang. 

Under förra året reste han landet runt med sin uppskattade och fullbokade föreläsning ”Tomgång, framgång, rundgång”, där han berättade om sitt eget liv och karriär. 

Men jobben har inte upphört med pandemin. 

I början av nästa år är det premiär för pjäsen ”Rain Man” på Oscarsteatern tillsammans med bland andra Jonas Karlsson.

Nyligen blev det även klart att han kliver in i andra säsongen av tv-serien ”Bröllop, begravning och dop”, signerad Colin Nutley.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!