Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardtillskott för betaljätten Klarna

Vd:n Sebastian Siemiatkowski.
Foto: ERNST HENRY PHOTOGRAPHY
Bolaget har tagit in 460 miljoner dollar.
Foto: PRESSBILD/KLARNA

Betaltjänstbolaget Klarna har dragit in över 4 miljarder kronor i en finansieringsrunda.

Bolaget värderas till närmare 53 miljarder kronor.

”Den nya värderingen klassificerar Klarna som det största privata fintechbolaget i Europa”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den digitala banken Klarna har tagit in 460 miljoner dollar, som motsvarar 4,4 miljarder kronor, i en finansieringsrunda. 

Betaljätten skriver i ett pressmeddelande att pengarna kommer användas till investering i expansion på den amerikanska marknaden. För närvarande växer bolaget med sex miljoner nya kunder varje år i USA.

Nu värderas det svenska bolaget, tillsammans med det nya tillskottet, till 5,5 miljarder dollar, motsvarande närmare 53 miljarder kronor, skriver Di Digital.

Värderingen är en stor ökning mot bolagets tidigare värdering på andrahandsmarknaden. Under årets första halvår har det legat en bit över 30 miljarder kronor, skriver Di Digital.

Över 60 miljoner kunder

”Den nya värderingen klassificerar Klarna som det största privata fintechbolaget i Europa och som ett av det största privata fintechbolaget världen över”, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Vidare skriver Klarna att de är tacksamma över deras samarbetspartners som hjälper bolaget att växa. I dag arbetar de med 130 000 partners, har över 60 miljoner kunder och gör en miljon transaktioner per dag.

Lyckade i USA

”Vi, alla 2 500 medarbetare på Klarna, står ödmjuka och hedrade, men får även kraft, genom att få spela en roll i denna förbättring av en industri till förmån för konsumenten, världen över, och i USA i synnerhet.”, säger vd:n Sebastian Siemiatkowski i det skriftliga pressmeddelandet, rapporterar Di Digital.

Klarna samarbetar med flera tusen handlare i USA. Bland annat ASOS, Superdry och Acne Studios. 

Bolagets verksamhet med tjänster på internet och i butiker har tagits emot bra hos amerikanarna. Deras nya shoppingapp, där man kan handla i vilken nätbutik som helst, har även den gått bra i USA. 

I Sverige dominerar den svenska betaltjänsten marknaden.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!