I en färsk dom från Nacka tingsrätts mark- och miljödomstol beskrivs spelmiljardären Jens von Bahrs nederlag.
Von Bahr, 46, har byggt upp en förmögenhet på onlinecasinon genom bolaget Evolution Gaming som han grundade och är styrelseordförande och storägare i.
Bolaget är bland leverantör till spelsajterna Leo Vegas och Betsson.
LÄS MER: Candy Crush-skaparens drömvilla riskerar rasa
Von Bahr och kompanjonen sålde aktier för 1 miljard kronor
Veckans Affärer uppskattade von Bahrs förmögenhet till 2 miljarder kronor förra året – och i november förra året bestämde han sig för att, tillsammans med medgrundaren Fredrik Österberg, att sälja aktier för en miljard kronor i bolaget.
– Försäljningen har inget med bolaget att göra. Av filosofiska skäl ville vi sälja ned lite grann, berättade Jens von Bahr för Dagens industri, Di.

Von Bahr bor som det anstår en miljardär, genom att hyra ett sekelskifteshus med tillhörande strandremsa, på Kungliga Djurgården mellan entrén till Skansen och Italiens ambassad.
LÄS MER: De är svenska adelns rikaste personer
Slottsfogden om huset: "Det är en privatägd byggnad"
– Det är en privatägd byggnad som står på arrenderad mark. För 100-150 år sedan fanns möjlighet att bygga privatbostäder på arrenderad mark, säger Magnus Andersson, slottsfogde över Kungliga Djurgårdens förvaltning.

Är det här bostäder som man kan få tillfälle att hyra genom att köa i den kommunala bostadsförmedlingen?
– Våra arrenden gäller ambassader, museum och liknande. Sedan äger Djurgårdsförvaltningen ett 100-tal bostäder som hyrs ut, i första hand till den kungliga familjen och i andra hand till hovets personal.
Byggnaden har en anrik historia och under senare delen av 1800-talet huserade Rydbergska stiftelsen i huset som ligger på den lilla kullen som var känt som Alberget.
Så här såg innandömet ut på 1890-talet, i kapten Silfversparres bostad:

LÄS MER: Lensway-grundarens miljonbåt styrde snett – vann miljontvist
Allmänheten saknar tillträde till tomten – privat arrende
Villan och tomten får anses vara en av de mest exklusiva i Stockholm och hyrs genom arrende från Konungen själv, som har ständig dispositionsrätt.
Vanliga flanörer saknar tillträde till tomten.
– Det här är ett privat arrende, vilket innebär att arrendatorn har företrädesrätt. Så om någon kliver in där är det samma sak som om någon skulle komma och sätta sig på din villatomt, säger Magnus Andersson.
I juni 2016 skickade Jens von Bahr en anmälan om vattenverksamhet, vid tomtens strandlinje, till Länsstyrelsen i Stockholm.
Han ville bygga om den befintliga bryggan, ihopsatt av tre bryggor med stenkistor, på 130 kvadratmeter till en dubbelt så stor jättebrygga på 260 kvadratmeter genom att slå ihop fem bryggor.

LÄS MER: Miljardären uppsagd från tvåa med kokvrå
Jens von Bahrs plan: nedsänkt pool på jättebryggan
De ursprungliga ritningarna visade även att det fanns planer på en pool på 2,7 gånger 10 meter som skulle vara nedsänkt i bryggan, vilket von Bahr senare backade ifrån.
Miljardären lät meddela att Konungen, genom Kungliga Djurgårdens förvaltning, hade gett projektet grönt ljus.
– Vi bedömde inte att det var någon stor fråga. Det finns en brygga på platsen och det här skulle innebära en upprustning och en rimlig utvidgning av denna, säger Magnus Andersson.
Är konungen inblandad i den här typen av beslut?
– Den här typen av mindre ärenden brukar vi besluta om på tjänstemannanivå. Men handlar det om större förändringar tas det upp i Kungens råd för mark- och byggnadsfrågor. Det kan exempelvis handla om ärenden som den planerade gångbron mellan Rosendals slott och Tekniska museet.
"Att allmänhetens verkliga eller upplevda tillträde till vattenområdet skulle påverkas av anmälarens anmälda brygga är ett orimligt antagande", slog von Bahr fast i anmälan till länsstyrelsen.
Men länsstyrelsen slog fast att den dubblerade bryggstorleken skulle innebära "intrång i naturmiljön".

LÄS MER: Affärsman ville ha utsikt – skövlade skärgårdsön
Jens von Bahrs nya motgång i tingsrätten – nekas prövning
"Länsstyrelsen bedömer att den anmälda åtgärden, som inte innebär ett tillfälligt intrång, inte heller höjer parkens natur-eller kulturvärden eller tillgodoser ett annat angeläget allmänt intresse", skrev länsstyrelsens miljöhandläggare och gav avslag.
Men Jens von Bahr gav inte upp utan överklagade till beslutet till Nacka tingsrätts mark- och miljödomstol.
Den 7 februari satte även domstolen ner foten och gav avslag åt spelmiljardärens bryggplan.
"Mark-och miljödomstolen delar länsstyrelsens bedömning att det är fråga om vattenverksamhet som utgör ändrad markanvändning och inte uppfyller villkoren i 4 kap. 7 § miljöbalken (se faktaruta)"
Miljöbalken 4 kap. 7 §
7 § Området Ulriksdal–Haga–Brunnsviken–Djurgården är en nationalstadspark.
Inom en nationalstadspark får ny bebyggelse och nya anläggningar komma till stånd och andra åtgärder vidtas endast om det kan ske utan intrång i parklandskap eller naturmiljö och utan att det historiska landskapets natur- och kulturvärden i övrigt skadas.
Trots bestämmelsen i andra stycket får en åtgärd som innebär ett tillfälligt intrång eller en tillfällig skada i en nationalstadspark vidtas, om
1. åtgärden höjer parkens natur- och kulturvärden eller tillgodoser ett annat angeläget allmänt intresse, och
2. parken återställs så att det inte kvarstår mer än ett obetydligt intrång eller en obetydlig skada. Lag (2009:293).
Källa: Miljöbalken