Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären Erik Selins toppchef har häktats

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Fastighetsbolaget Balders finanschef Marcus Hansson har häktats misstänkt för grovt insiderbrott. Det uppger åklagaren för Fastighetsvärlden.

I ett pressmeddelande skriver vd:n Erik Selin själv att det inte handlar om ”eventuella transaktioner i Balderaktien”.

Utöver Marcus Hansson har också ekonomidirektören Magnus Björndahl begärts häktad. Dagens industri kallar dem för ”trotjänare” på Balder.

Vilken aktie brottsmisstankarna gäller framgår inte i fastighetsmiljardären Erik Selins pressmeddelande, och Ekobrottsmyndigheten har inte heller velat gå ut med det. Enligt Dagens industri handlar det om Collector, och den vinstvarning banken fick i januari.

 

Marcus Hansson, finanschef.Foto: Balder
Magnus Björndahl, ekonomidirektör.Foto: Balder

Erik Selin utfrågad av polisen

Di skriver vidare, med hänvisning till källor, att Ekobrottsmyndighetens misstankar är att Marcus Hansson och Magnus Björndahl själva har gjort – eller uppmanat andra att göra – transaktioner inför vinstvarningen.

”Rimligtvis handlar det då om någon form av försäljningar”, skriver Di.

Di skriver att det finns flera kopplingar mellan Collector och Balder. Bland annat sitter Marcus Hansson i Collectors styrelse.

– Min spontana reflektion är att jag har väldigt svårt att tro att de skulle göra något medvetet fel, säger vd Erik Selin till Di.

På frågan om han själv förhörts av polisen svarar Selin:

– Jag har fått frågor men det har inte berört mig om man säger så.

Ekonomidirektören Magnus Björndahls häktningsförhandling inleds klockan 15.15 på fredagen, skriver Fastighetsvärlden.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!