Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardären trodde Ferrarin var stulen – var felparkerad

Se Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal.
Torsten Jansson efterlyste direkt sin Ferrari via Facebook.Foto: Privat
Det visade sig dock att bilen varit felparkerad och bärgats bort.Foto: Privat
Torsten Jansson reagerade direkt när han inte hittade sin Ferrari.Foto: SVEN LINDWALL

Miljardären Torsten Jansson reagerade argt – och blixtsnabbt – när han på torsdagen inte hittade sin parkerade bil.

”Bilstöld!” skrev han på Facebook och bad om hjälp att hitta sin Ferrari Lusso.

Men det visade sig att bilen hade transporterats bort på grund av felparkering.

– Jag har nog aldrig känt mig så dum, säger storföretagaren när sanningen uppdagats.

Entreprenören Torsten Jansson, storägare i miljardkoncernen New Wave, kom på torsdagen för att hämta sin bil som han parkerat på Rödabergsgatan i centrala Stockholm.

Men bilen, en Ferrari Lusso värd upp till tre miljoner kronor, stod inte på sin plats. Miljardären trodde förstås att någon stulit hans lyxbil, så han lade snabbt ut ett meddelande på Facebook:

”Bilstöld! Denna Ferrari Lusso har stulits nång de sista 48 timmarna på Rödabergsgatan (korsningen Torsgatan) Vasastaden, Stockholm. Tipsa polisen om de sett något eller ser bilen.”

Bilen bortbogserad

Men sex timmar senare avslöjades sanningen. Bilen var inte stulen – utan hade bogserats bort av Trafikkontoret på grund av att den stod felparkerad i gatukorsningen i Vasastaden i Stockholm.

Torsten Jansson reagerade skamset och bad om ursäkt för sitt misstag, också på Facebook. I sitt nya meddelande skriver han:

”Jag skäms som en hund!!!!!! Ferrarin är hittad ... den hade bärgats bort av Gatukontoret pga felparkering ..... Ber om ursäkt!!!!!”

”Aldrig känt mig så dum”

Den framgångsrike entreprenören tycker att hela saken är pinsam.

– Jag har nog aldrig känt mig så dum, säger han till Expressen.

Torsten Jansson tillsammans med sin fru, tidigare S-politikern Ulrica Messing. Foto: Suvad Mrkonjic EXP

Torsten Jansson är huvudägare och VD i den börsnoterade miljardkoncernen New Wave Group AB som han grundade på 1980-talet. Koncernen säljer profil- och fritidskläder, skor, accessoarer och presentartiklar över hela världen. Bland dotterbolagen märks glastillverkaren Orrefors Kosta Boda.

Torsten Jansson, 56, är gift med den tidigare S-politikern Ulrica Messing, 51, som satt i regeringen 1996–2006. Hon var statsråd i Arbetsmarknadsdepartementet, Kulturdepartementet och Näringsdepartementet.

Sälja Ferrari ”största misstaget”

Jansson har tidigare beskrivit en annan Ferrari-relaterad historia som sin ”största tabbe i livet”. 

I en intervju 2017 med Dagens PS säger han att hans största misstag var att sälja två klassiska Ferrari, en F50 och en Enzo, fem år tidigare, alltså 2012. Han säger att han sålde dem för att de är för trånga för en familj och för att han körde dem så sällan.

– Jag sålde i och för sig bilarna för en miljon mer än jag köpte dem för, men sedan jag gjorde mig av med dem har värdet både dubblats och tredubblats, så det är min största tabbe i livet, säger han.

– Det hade ju varit bättre att ha bilarna stående i garaget med tanke på hur mycket de stigit i värde, säger han.

LÄS MER: Miljardären och ministern om sin kärlekshistoria 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!