Mikael Persbrandts investerade en miljon i företaget Moodelizer som jobbar med filmmusik. Foto: Mikael SjöbergMikael Persbrandts investerade en miljon i företaget Moodelizer som jobbar med filmmusik. Foto: Mikael Sjöberg
Mikael Persbrandts investerade en miljon i företaget Moodelizer som jobbar med filmmusik.  Foto: Mikael Sjöberg
Han ska även bidra med sitt "varumärke". Foto: Clemens NiehausHan ska även bidra med sitt "varumärke". Foto: Clemens Niehaus
Han ska även bidra med sitt "varumärke". Foto: Clemens Niehaus

Mikael Persbrandts nya miljoninvestering

Publicerad

Här är Mikael Persbrandts nya miljoninvestering.

I veckan sköt han in en miljon kronor i ett företag som jobbar med filmmusik, skriver sajten Breakit.

– Tanken är att vi utöver det ska kunna bidra med Mickes varumärke, säger affärsmannen Tommy Jacobson som jobbar med skådisen.

I slutet av 2015 kunde Dagens Industri berätta att Mikael Persbrandt, 52, ger sig in i investeringsbraschen. Tillsammans med affärsmannen Tommy Jacobson startade han då 13 Stockholm AB, ett nytt investmentbolag som ska investera i innovativa startupföretag.

– Jag har fått frågan om att fronta en massa olika saker. En parfym, några underkläder. Jag har aldrig tänt till på det där. Mitt insteg i affärslivet måste bygga på lust och nyfikenhet. I mötet mellan kulturen, det digitala, film och musik känner jag att det finns jäkligt spännande saker, sa Mikael Persbrandt till DI då.

Och nu, lite mer än en månad efter beskedet, har "Beck"-profilen gjort sin första miljoninvestering.

"Det är maxtaket"

Företaget Moodelizer, som hjälper till att anpassa musik till olika scener i filmer, får en miljon kronor av Persbrandts bolag, skriver Breakit.

– Vi gör investeringar på mellan 100 000 kronor och max en miljon, säger partnern Tommy Jabobson till sajten.

Men det stannar inte vid pengarna. Persbrandt, som utöver att vara ett extremkänt ansikte i film och på scen också gjort en hel del reklam, ska även bidra med sitt "varumärke".

– Tanken är att vi utöver det ska kunna bidra med Mickes varumärke. I Moodelizer går vi in med en miljon, så det är maxtaket, säger Jacobson vidare till Breakit.

Lämnade rollen i "Beck"

Den senaste tiden har Mikael Persbrandt genomgått stora förändringar i sitt yrkesliv. I våras kom beskedet att han, efter nära 20 år i rollen, lämnar karaktären Gunvald Larsson och filmserien "Beck" bakom sig.

– Det är klart att det är en stor grej att man tar bort en sådan central karaktär, sa regissören Mårten Klingberg till Expressen i december.

"Det har varit en glädje att tillbringa den här tiden med Gunvald men vi alla måste gå vidare i livet. Att lämna 'Beck'-serien är ett sätt för mig att gå vidare med nya utmaningar. Tack igen, Mikael", skrev Persbrandt själv i ett Facebookinlägg efter att avskedsfilmen "Gunvald" hade premiär.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen