Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Microsoft köper upp spelföretaget Bethesda

Foto: CASEY RODGERS / AP TT NYHETSBYRÅN

Zenimax Media var fram till nyligen moderbolaget till spelföretaget Bethesda. 

Under måndagen stod det klart att Bethesda numera är en del av Xbox, efter en affär på drygt 66 miljarder kronor.

”Bethedas spel har alltid haft en speciell plats hos Xbox,” skriver Phil Spencer, vd för Xbox, i ett pressmeddelande. 

Affären är den största någonsin i tv-spelbranschen, enligt Bloomberg

Microsoft har de senaste åren byggt upp Xbox Game Studios rejält, Double Fine, Ninja Theory och Playground för att nämna tre, är några av de företag som köpts upp.

Under måndagen stod det klart att Microsoftägda Xbox gjort ytterligare ett förvärv när man köpt upp ZeniMax Media, Bethesdas moderföretag, en affär som enligt Bloomberg kostade 66 miljarder kronor. 

”I dag är en speciell dag, då vi välkomnar några av de bästa utvecklarna i spelbranschen till Xbox”, skriver Phil Spencer, vd för Xbox, i ett pressmeddelande. 

”Bethesda spel har alltid haft en speciell plats hos Xbox och i hjärtat av miljontals spelare över hela världen.”

Äger några av de största varumärkena

Det betyder att Bethesda Game Studios, Id Software, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, ZeniMax Online Studios, Alpha Dog och Roundhouse Studio alla är en del av Xbox Game Studios.

Om nästa Wolfenstein, The Elder Scrolls VI, nästa Fallout och Doom kommer bli exklusiva för Xbox:s konsol återstår att se. Deathloop och Ghostwire Tokyo är sedan tidigare exklusiva för Sony och Playstation 5, om så fortsätter vara fallet efter dagens besked är heller inte klarlagt. 

LÄS MER: Då släpps nytt Harry Potter-spel till konsol

https://twitter.com/Xbox/status/1308028874962337793?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1308028874962337793%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.fz.se%2Fartikel%2F284456-xbox-koper-bethesda
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!