Michael Wolfs tidigare sambo kräver honom på pengar efter försäljningen av deras tidigare gemensamma villa på Solsidan i Saltsjöbaden. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/Svd/Tt / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅNMichael Wolfs tidigare sambo kräver honom på pengar efter försäljningen av deras tidigare gemensamma villa på Solsidan i Saltsjöbaden. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/Svd/Tt / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅN
Michael Wolfs tidigare sambo kräver honom på pengar efter försäljningen av deras tidigare gemensamma villa på Solsidan i Saltsjöbaden. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/Svd/Tt / SVENSKA DAGBLADET TT NYHETSBYRÅN
Michael Wolf. Foto: Jessica Gow/Tt / TT NYHETSBYRÅNMichael Wolf. Foto: Jessica Gow/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Michael Wolf. Foto: Jessica Gow/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Michael Wolf stäms – krävs på flera miljoner

Publicerad

Näringslivstoppen Michael Wolf - tidigare vd för Swedbank och avgående ordförande för Stockholms handelskammare - stäms i domstol av sin tidigare sambo.

Stämningsansökan rör en lyxvilla på Solsidan i Saltsjöbaden som Wolf sålde för 18,2 miljoner i november förra året.

– Michael har betalat det han är skyldig att betala, och mer därtill. Det finns inte grund till någon fordran, sedan kan de alltid välja att försöka, säger Wolfs advokat Thomas Bodström, efter att ha varit i kontakt med sin klient.

Toppjobben avlöser varandra för näringslivshöjdaren Michael Wolf, tidigare vd för Swedbank. För två veckor sedan valdes han in som ny styrelseordförande för vårdbolaget Capio, samtidigt som det sedan tidigare står klart att han lämnar ordförandeposten i Stockholms handelskammare i samband med årsmötet den 30 maj.

Nu ställs han också inför en process i domstol. I fredags skickades en stämningsansökan mot Wolf in till Stockholms tingsrätt.

Det är näringslivstoppens tidigare sambo som nu kräver honom på pengar efter försäljningen av deras tidigare gemensamma villa på Solsidan i Saltsjöbaden utanför Stockholm.

 

LÄS MER: Swedbanks förre vd i konflikt med banken

 

"Vilselett" sambon i bodelningen

Michael Wolf fick 18,2 miljoner kronor när han sålde den aktuella lyxvillan.

I stämningsansökan står att Wolf har "vilselett" sambon i bodelningen genom att skriva under "ett sidoavtal som han inte hade för avsikt att fullfölja".

Efter att Wolf och sambon separerade 2012 gjordes en bodelning där Wolf köpte ut sambons halva av huset till en värdering på 16 miljoner kronor.

Men det fanns ett förbehåll. Huset skulle läggas ut till försäljning vid ett senare tillfälle i hopp om att få mer betalt. Om försäljningen sedan översteg 16 miljoner skulle Wolf få 65 procent nettovinst, medan hans dåvarande sambo skulle få 35 procent, enligt dokumenten som skickats in till rätten.

 

LÄS MER: Michael Wolf gifter sig med PR-drottningen Lili Assefa

Villan i Saltsjöbaden.

 

Kravet på Wolf: Hälften av pengarna

Kraven som sambon nu ställer på Wolf är tydliga:

"Då Michael Wolf vägrar fullgöra sina åtaganden enligt överenskommelsen yrkar NN i första hand att hela bodelningen hävs och att bodelningen ska göras om vilket innebär att NN skall erhålla 50 % av hela nettolikviden av 18 200 000 kronor."

I andra hand yrkar exsambon på att få vad hon menar är sin återstående rättmätiga del av den ursprungliga överenskommelsen: 876 203 kronor.

– Jag är förvånad över att den här stämningsansökan har lämnats in. Det har funnits en överenskommelse och den har parterna varit överens om och det kommer vi att kunna visa. Michael har betalat det han är skyldig att betala, och mer därtill. Det finns inte grund till någon fordran, sedan kan de alltid välja att försöka, säger Wolfs advokat Thomas Bodström, efter att ha varit i kontakt med sin klient.

Advokat Ia Sweger som företräder den tidigare sambon avböjer att kommentera, och hänvisar i stället till dokumentationen i tingsrätten.

I höstas blev det känt att banktoppen har ett förhållande med framgångsrika PR-företagaren Lili Assefa. Paret planerar att gifta sig på ett sommarbröllop på Gotland, enligt uppgifter som Expressen tidigare har publicerat.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen