Michael Wolf. Foto: Olle Sporrong
Michael Wolf.  Foto: Olle Sporrong

Michael Wolf lämnar toppjobbet

Publicerad

Michael Wolf lämnar ordförandeposten i Stockholms handelskammare vid årsmötet 30 maj, uppger Dagens industri.

Valberedningen uppges räkna med att presentera en ny näringslivshöjdare för posten i mitten av maj, efter att Michael Wolf lämnat ordförandeposten, uppger Di.

– Han har gjort ett jättebra jobb, säger Peje Emilsson som sitter i valberedningen.

Stockholms handelskammare arbetar med information och opinionsbildning och Wolf har suttit som ordförande sedan 2014.

Wolf sparkades från Swedbank

Det var i början av förra året som Wolf sparkades från sin post som vd för Swedbank. Före tiden på Swedbank var han vd för Intrum Justitia och han har även en bakgrund på Skandia.

Dina Pengar har tidigare rapportera om konflikten mellan Wolf och hans förre arbetsgivare Swedbank. Båda sidor engagerade advokater i en tvist som seglade upp efter att Wolf blev rentvådd från alla brottsmisstankar.

Enligt Peje Emilsson har Wolfs relation till Swedbank inget att göra med förändringarna i ordförandeposten, utan att mandatet gått ut.

Söker en ersättare

Stockholms handelskammares valberedning söker nu en ny ersättare.

– Drömkandidaten är någon som förstår sig på skärningspunkten mellan politik och näringsliv, säger Peje Emilsson till Dagens industri.

Uppgifter till Di anger att även Handelskammarens vd Maria Rankka på väg att lämna, hennes förordnande löper ut 2018.

– När nuvarande avtal går ut är en fråga mellan styrelsen och mig, säger hon till Di.

I slutet av mars rapporterade Dina Pengar om att Michael Wolf förelås som ny styrelseordförande i vårdbolaget Capio.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen