Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mediesystrarna tvingas slå igen butiken på Stureplan

Amanda Schulman och Hannah Widell är syskon och kolleger.Foto: JULIA DANSARE

Kändissystrarna Amanda Schulman och Hannah Widell tvingas stänga sin butik i exklusiva Sturegallerian i Stockholm.

Orsaken är dålig lönsamhet, uppger Market.se.

– Alldeles för låg försäljning, säger bolagets vd till sajten.

Mediesystrarna Hanna Widell och Amanda Schulman driver ihop bolaget Perfect Day Media. Nu är man tvungna att stänga den butik man haft i Sturegallerian för sitt varumärke Daisy Grace.

Total utförsäljning i butiken

– Det är en stor lokal där vi haft beautybar och frisörsalong. Den verksamheten har vi stängt ner. Senaste halvåret har vi sålt kläder i en liten del av lokalen vilket naturligtvis inte blir lönsamt, säger bolagets vd Karolina Roslund till branschsajten Market. Hon tillägger:

– Det har varit bra marknadsföring men alldeles för låg försäljning.

Hannah Widell och Amanda Schulman driver bolaget Perfect Day Media.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Varorna i butiken säljs nu ut på rea. Därefter ska systrarna fokusera på att sälja sina produkter online.

För en månad sedan kom bokslutet som visar att Perfect Day gått från vinst på 700 000 kronor (2017) till förlust på 2,2 miljoner kronor 2018. Samtidigt sjönk omsättningen med nästan 40 procent. Det uppger Breakit. 

”Det var en felsatsning”

Satsningen med bland annat 15 egna frisörer slutade med ett fiasko. Salongerna lade ned, men förlusterna syns i inte i Perfect Days räkenskaper eftersom verksamheten delvis ägs av ett externt bolag.

Perfect Days vd poängterar att skönhetssalongerna var en felsatsning, men att resultatet för 2019 vänts och under första halvåret gick man med vinst igen.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!