Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

McDonald's sparkar vd efter affär med anställd

Steve Easterbrook erkänner: ”Det var ett misstag”
McDonald's vd Steve Easterbrook får sparken.Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
Steve Easterbrook.Foto: ALYSSA SCHUKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
McDonald's anställda i USA mottog ett mejl på söndagen där vd:n meddelade sin avgång.Foto: RICHARD B. LEVINE / STELLA PICTURES/AVALON.RED B2654

McDonald's sparkar sin vd Steve Easterbrook.

Enligt Wall Street Journal har Easterbrook haft en relation med en anställd. 

”Det var ett misstag”, skriver 52-åringen i ett mejl till McDonald's anställda. 

Steve Easterbrook har varit McDonald's vd sedan 2015. På söndagskvällen skickade han ut ett mejl till McDonald's anställda i USA, i vilket han meddelade att han lämnar sin post.

Detta efter ett beslut från företagets styrelse. Enligt Wall Street Journal har Easterbrook erkänt att han haft en relation med en anställd. Relationen ska ha byggt på samtycke – men Easterbrook är ångerfull.

McDonald's sparkar vd:n

”Det var ett misstag. Sett till företagets värderingar, så håller jag med styrelsen om att det är dags för mig att gå vidare. Utöver detta, så hoppas jag att ni kan respektera att jag vill skydda mitt privatliv”, skriver Easterbrook i mejlet.

Easterbrooks relation ska ha brutit mot företagets personalpolicy och företaget hävdar i ett pressmeddelande att han har visat prov på ”dåligt omdöme”. Den andra personen har inte namngivits. 

Ersättare blir McDonald's USA-chef Chris Kempczinski. 

– Steve rekryterade mig till McDonald's och han var en tålmodig och hjälpsam mentor, säger Kempczinski i ett uttalande. 

Är frånskild

Easterbrook har tidigare varit vd för två andra stora restaurangkedjor: PizzaExpress och Wagamama. Han är skild och har tre barn. Hans fallskärmsavtal kommer att utannonseras på måndag. 

McDonald's är en av världens största restaurangkedjor med 38 000 matställen i 100 länder. I Sverige är Joachim Knudsen vd för McDonald's verksamhet. 

Dagens tre största ekonomiska nyheter
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!