Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Märkliga brevet till Nikki, 29, som Postnord inte kan förklara

Nikki förstod inte vad det var hon beställt. Foto: Privat

Nikki Törnblom-Borgh från Bromma fick en påminnelse från Postnord om att hämta ut ett paket innan det skickas tillbaka till avsändaren.

Men avin tycks ha kommit tre år för sent.

När Nikki Törnblom-Borgh, 29, kom hem häromdagen hittade hon en avi från Postnord. Det visade sig vara en påminnelse om ett paket: Hämta ditt paket senast den 3 december, och glöm inte att ta med giltig legitimation, löd avin.

Men det fanns ett problem:

Det visade sig att avin var tre år gammal.

Det aktuella paketet skulle hämtas ut senast den 3 december 2015, och hade inkommit till uthämtningsstället den 19 november.

– Jag blev väldigt stressad när jag fick avin. Påminnelse, okej, vad har jag glömt nu?  Jag har ett fullspäckat liv, när ska jag hinna hämta ut det här paketet? säger Nikki.

”Lite extremt?”

Senast Nikki beställde hem något var i somras, men paketen levererades inte med Postnord den gången.

Till en början såg hon inte att avin i själva verket gällde 2015.

– Jag såg avin och tänkte: ”Vad fan har jag beställt?” Jag pratade med mamma i telefon och sa att jag har fått en avi men inte beställt någon. ”Jo, du kommer att komma på det när du hämtar paketet”, sa hon, men jag har ju inte beställt något. Och det jag har beställt var i tidigare i somras och det hämtade jag ut på en gång, säger hon, och fortsätter:

– Så jag stod och tittade på avin och tänkte att... ”tredje december, ja men då har jag gott om tid, då är det lugnt i alla fall”. 

Men det behövdes alltså inte.

Postnords avier skickas ofta ut manuellt. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Inte ens Postnord vet varför

Vad exakt som har gått fel är svårt att säga.

En teori skulle kunna vara att systemet är automatiserat och skickar ut avier därefter, och att det helt enkelt har gått fel någonstans. 

Men enligt Postnord själva görs oftast utskicken av avier manuellt, för hand. Man har heller inte fått in några rapporter om att andra personer mottagit gamla avier.

– Vi har tittat på den här avin, och inte hittat någon förklaring till att den dyker upp så här långt senare. Tyvärr tror jag att det här är en sådan där händelse där man inte får veta vad som hände. Vilken tur att mottagaren var uppmärksam, säger Maria Ibsén, pressansvarig hos Postnord.

Det hela förblir alltså en gåta.

För Nikkis del blev historien med avin ett roligt vardagsmysterium.

– Jag förstår att Postnord har haft problem med att leverera paket i tid men att de är tre år försenade är väl ändå lite extremt? säger Nikki och skrattar.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!