Det är pensionsgruppen med politiker från regerings- och allianspartierna som har tagit fram de nya uppgifterna.
De visar att kvinnor får i genomsnitt hälften av mäns tjänstepension.
– Det var en aha-upplevelse även för mig även om jag kunde ana mig till det, att det faktiskt handlade om så pass mycket, säger Annika Strandhäll.
LÄS MER: Undvik dolda pensionsfällan
Problem med tjänstepensionen
För Sveriges Radio berättar Strandhäll vidare att hon ser det som ett problem.
En förklaring till skillnaden är att kvinnor tjäna mindre, jobbar mer deltid och är mer hemma med barnen.
Att arbetsgivaren betalar 4,5 procent till tjänstepensionen på löner upp till 37 000 kronor i månaden och 30 procent till löner över 37 000 kronor i månaden gör att män gynnas av systemet, som oftast tjänar mer.
Enligt Sveriges Radio håller pensionsgruppen på att granska hur jämställda pensionerna är och om något kan göras åt skillnaderna.
LÄS MER: PTK varnar för lägre tjänstepensioner
Ändra på tjänstepensionen
Moderaten Lars-Arne Staxäng anser att det finns orsak att ändra på systemet, det vill säga om arbetsgivare och facket vill det.
– Nu har vi en tjänstepension på 4,5 procent och hade man kunnat höja den en eller ett par procent så hade det gjort väldigt gott i slutändan, säger Lars-Arne Staxäng och tror att det skulle bli skillnad, enligt Sveriges Radio.
Men att ändra på systemet är något som Annika Strandhäll inte flaggar för - men att arbetsgivare och fackförbund borde göra något åt fördelningen.
– Det är självklart så att det är en fråga som det är upp till parterna att göra någonting åt, säger hon till Sveriges Radio.