Tomas Kvarnkullen, programledare för Börsmorgon.Tomas Kvarnkullen, programledare för Börsmorgon.
Tomas Kvarnkullen, programledare för Börsmorgon.
Fed-chefen Janet Yellen. Foto: Alex Brandon/AP/TTFed-chefen Janet Yellen. Foto: Alex Brandon/AP/TT
Fed-chefen Janet Yellen. Foto: Alex Brandon/AP/TT

Makrofokus: Så påverkas börsen

Publicerad

I dagens Börsmorgon talar vi om veckans makrohändelser med både räntebesked i Sverige och Fed-chefen Janet Yellens uttalande om fortsatta ränteökningar i USA. Di:s makrokommentator Johanna Jeansson kommenterar och berättar om nästa veckas viktigaste makrohändelser.

Erik Hansén, marknadsstrateg på IG kommenterar dagens vinnare och förlorare på under börsöppningen och tar upp ett aktiecase.

Vi håller också så klart koll på börsen när den öppnar klockan nio!

I Dagens Industris Börsmorgon, som produceras tillsammans med Expressen, bevakar vi Stockholmsbörsen med programmets gäster och experter som ger de bästa analyserna och aktietipsen.

Börsmorgon sänds varje vardag mellan klockan 08.50 och 09.10. Hör gärna av dig med frågor och kommentarer till borsmorgon@di.se.

På sociala medier når du oss med hashtaggen #borsmorgon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen