Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäklare misstänks ha dragit in miljoner på bluffaffärer

Di TV ger dig de bästa analyserna och hetaste aktietipsen.
En mäkare misstänks ha tjänat miljoner på bluffaffärer. Bilden har inget med nyheten att göra.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Mäklaren drog in stora pengar och steg i hierarkin på sin firma.

Nu misstänks han ha tjänat miljoner på bluffaffärer, skriver Aftonbladet.

– Det rör sig om allvarlig brottslighet, säger åklagaren Nils Råby till tidningen.

Stockholmsmäklaren har tjänat stora pengar och uppmärksammats i media för sin framgång. Ett år kunde han hämta hem sju miljoner i arvode och på mäklarfirman Fastighetsbyrån där han arbetade avancerade han snabbt. 

Men samtidigt ska han, enligt Aftonbladet, ha gjort sig skyldig till ett bluffupplägg för att kunna stoppa pengar i egen ficka. 

– Det har varit rena rama maffiastuket, säger en källa till tidningen. 

Detta har han gjort genom att förmå kunder att sälja bostäder billigt till sina egna medhjälpare. De ska ha fungerat som bulvaner och en kort tid efter köpet har bostaden sålts vidare. Då till marknadspris - uppemot det dubbla mot inköpspriset, enligt Aftonbladet.

– Han har tagit Fastighetsbyråns kunder och tjänat svarta pengar vid sidan av. Det är väldigt fult, säger en uppgiftslämnare till tidningen.

Totalt ska mäklaren ha dragit in 11,5 miljoner på tio affärer av det här slaget.

För drygt två år sedan hade myndigheterna kommit honom på spåren. Mannen greps och åtalas nu misstänkt för fyra fall av grovt skattebrott.

Själv nekar han till alla brottsanklagelser.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!