Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäklare förlorar tillståndet – använde lockpriser

En mäklare i Stockholm förlorar tillståndet efter att ha använt sig av lockpriser upprepade gånger.Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fastighetsmäklarinspektionen återkallar registreringen. (Obs, bilden har ingen koppling till fallet).Foto: TT NYHETSBYRÅN

Fastighetsmäklarinspektionen drar in tillståndet för en mäklare i Stockholm, rapporterar nyhetsbyrån Siren. 

Mäklaren hade varnats för användning av lockpriser – men fortsatte enligt FMI att marknadsföra objekt med vilseledande prisuppgifter.

Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, återkallar registreringen för en mäklare i Stockholm som använt sig av ”vilseledande prisuppgifter” i marknadsföringen av fem olika objekt, rapporterar Siren. 

FMI fann att mäklaren, som redan hade varnats två gånger tidigare, använt sig av lockpriser för att marknadsföra objekten, då utgångspriserna var mycket lägre än de slutliga försäljningspriserna.

En av bostadsrätterna i fråga såldes för 4,2 miljoner kronor, men hade ett utgångspris på 2 825 000 kronor.

Vilseledande marknadsföring

De ”väsentliga avvikelserna” mellan utgångspriser och försäljningspriser, skriver FMI i sitt beslut, ”tyder på att utgångspriserna inte låg i linje med förmedlingsobjektens marknadsvärden”. Något som strider mot god fastighetsmäklarsed. Att lämna vilseledande prisupplysningar vid marknadsföringen av bostäder strider dessutom mot marknadsföringslagen, står det i beslutet. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!