Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Majoritet av svenskarna vill skrota flyttskatten

Justera reavinstbeskattningen och subventionera bosparande för unga. 

Det vill väljarna se efter valet, visar en ny Novus-undersökning, gjord på uppdrag av Fastighetsbyrån.

– Här finns röster att hämta, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

Svenskarna är missnöjda med samtliga partiers bostadspolitik, kunde Expressen berätta i förra veckan. Nu står det klart vilka bostadsreformer väljarna vill se. I en Novus-undersökning från Fastighetsbyrån, där över 1 600 svenskar fått svara på frågor om bostadspolitiken, svarar hela 73 procent att de vill se skattesubventionerat bosparande. Dessutom vill 57 procent att skatten på bostadsvinsten helt tas bort.

LÄS MER: Det vill partierna med din boendeekonomi 

– Här finns det röster att hämta. Men det vi behöver nu är översyn av hela bostadspolitiken, inte enstaka punktinsatser, anser Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

En majoritet av svenskarna vill också behålla amorteringskraven, där det skärpta kravet infördes den 1 mars i år. Ränteavdraget är dock en vattendelare, där drygt en tredjedel vill behålla avdraget, medan en fjärdedel tycker att det ska tas bort. 

FRIDA BRATT: Vi sviker en hel generation som inte kan påbörja sina liv 

– Svenskarna är, av naturliga skäl, mer skeptiska till åtgärder som svider i deras plånböcker, säger Johan Engström.

Expressen har tidigare berättat om att sex av åtta partier vill se över ränteavdraget

LÄS MER: Så påverkas du av ett nedtrappat ränteavdrag 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!