Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Magplask för klädkedjan MQ

Hanna Malmodin är programledare för Börsmorgon.
MQ lämnar kvartalsrapport på torsdagen.
Foto: Malin Lööf

Efter att ha redovisat sin kvartalsrapport konstaterar ledningen att resultatet inte utvecklat sig som man önskat.

Samtidigt fortsätter aktien att tappa – och sjönk med 2,4 procent efter börsens öppnande.

– Den kommer garanterat att tappa i dag, säger DI:s analytiker Richard Bråsei dagens Börsmorgon.

Det var under torsdagsmorgonen som klädbolaget MQ släppte sin kvartalsrapport. Resultaten har inte utvecklat sig på det sätt som MQ:s bolagsledning önskat sig.

Vd för MQ, Christina Ståhl, kommenterar i rapporten att resultatutvecklingen ”beror på den svaga utvecklingen av bruttomarginalen till följd av ett högre varutryck i kombination med en utmanande dollarkurs”.

Under helåret sjönk bruttomarginalen från 55,8 till 54 procent. För fjärde kvartalet kan man redovisa en bruttomarginal på 49,9 procent, vilket är en sänkning i jämförelse med samma kvartal förra året, då den låg på 53,3 procent. Rörelseresultatet sjönk, från 158 till 121 miljoner kronor.

– Omsättningen var bättre än väntat men bruttomarginalen stökar till det ordentligt för dem. Vinsten per aktie var betydligt värre än väntat. Där hade analytikerna räknat med en krona men nu blev det ungefär 75, 76 öre, säger Dagens Industris analytiker, Richard Bråse, i dagens Börsmorgon.

MQ:s aktie har tappat med ungefär 30 procent sedan början av året. Efter att bolaget presenterat sin nya rapport fortsatte tappet och aktien hade på morgonen backat med 2,4 procent.

Följ Börsmorgon – varje morgon

I Dagens Industris Börsmorgon, som produceras tillsammans med Expressen, bevakar programledarna Hanna Malmodin och Pia Sehm vad som händer när Stockholmsbörsen öppnar med programmets gäster och experter som ger de bästa analyserna och aktietipsen. Börsmorgon sänds varje vardag mellan klockan 08.50 och 09.10. Hör gärna av dig med frågor och kommentarer till borsmorgon@di.se.

På sociala medier når du oss med hashtaggen #borsmorgon.

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!