Programledaren Magnus Hedberg låter Andre springa på ett löpband, vars hastighet växlas upp i takt med att skulderna presenteras. Foto: TV3/LyxfällanProgramledaren Magnus Hedberg låter Andre springa på ett löpband, vars hastighet växlas upp i takt med att skulderna presenteras. Foto: TV3/Lyxfällan
Programledaren Magnus Hedberg låter Andre springa på ett löpband, vars hastighet växlas upp i takt med att skulderna presenteras.  Foto: TV3/Lyxfällan
Säsongsavslutning för programledarparet Patrick Grimlund och Magnus Hedberg. Foto: TV3/LyxfällanSäsongsavslutning för programledarparet Patrick Grimlund och Magnus Hedberg. Foto: TV3/Lyxfällan
Säsongsavslutning för programledarparet Patrick Grimlund och Magnus Hedberg.  Foto: TV3/Lyxfällan

Lyxfällan visar André stora skulden – då ler 25-åringen

Publicerad

André, 25, har en strulig bakgrund och drömmer om ett lugnt liv med sambon Veronica och villa, Volvo och hund. 

Men han hemsöks av räkningar från de senaste årens hårda partyliv i Alanya – och fick nyligen sparken från ett transportbolag i Örebro.

– Jag blev varslad när jag tappade 130 liter schampo från tionde våningen, säger han i säsongsavslutningen av Lyxfällan. 

I veckans avsnitt av Lyxfällan beger sig teamet till Örebro, efter att Veronica larmat programmet om sambon Andrés kaotiska privatekonomi. 

25-åringen har haft en strulig bakgrund med fosterhemsplacering i Lycksele, där situationen "blev tio gånger värre".

– När jag flydde därifrån så flydde jag rätt in i lyxlivet, berättar André för Lyxfällans programledare Patrick Grimlund.  

LÄS MER: Hon är ny programledare i "Lyxfällan" i TV3 

Lyxfällan rycker ut till Örebro, efter att Veronica larmat programmet om sin sambo Andrés kaotiska privatekonomi. Foto: TV3/Lyxfällan

Lyxfällan upptäcker – André går back med 22 600 i månaden

De senaste åren har André säsongsjobbat som säljare för "Grabbarna Grus solresor" i den turkiska partyorten Alanya och bränt pengar i en rasande takt. 

Varje månad går han back med 22 600 kronor. 

– När de grävt fram precis varenda siffra... man skäms ju, det är jobbigt, säger André till Lyxfällan. 

Bara under senaste året har han spenderat 99 300 kronor på nöjen och festande. 

– 100 000 kronor bara på festande och fyllekäk – när jag såg den summan så blev jag chockad, säger André, efter att programledaren Magnus Hedberg tar med honom till en boxningsring där han får gå en match mot sitt slösaktiga beteende. 

LÄS MER: Skulder på 635 000 – struntar i räkningarna 

Lyxfällan-deltagaren köper snacks och cigg för över 40 000

André har samtidigt lagt cirka 40 248 kronor på dyra märkeskläder och 43 390 kronor på snacks och cigaretter.   

Han bor just nu i Örebro tillsammans med Veronica, men har under det senaste året flyttat fyra gånger. Men inkassokraven och Kronofogdens brev har fortsatt att komma. 

Och nyligen blev han av med jobbet hos transportbolaget DHL efter att ha råkat tappa 130 liter schampo. 

– Jag fick inte komma tillbaka men det luktade väldigt gott när jag gick därifrån, säger André till Lyxfällan. 

LÄS MER: ”Jag vill inte slösa pengar på att betala mina skulder”

Programledaren Magnus Hedberg tar med André till en boxningsring för att han ska få gå några ronder mot sin kaotiska privatekonomi. Foto: TV3/Lyxfällan

Oväntade reaktionen när Lyxfällan visar totalskulden

Magnus Hedberg låter Andre springa på ett löpband, vars hastighet växlas upp i takt med att skulderna presenteras. 

När totalskulden presenteras, 145 145 kronor, och löpbandet stängs av säger André. 

– Förlåt om jag ler just nu, men jag hade förväntat mig upp mot 200 000 kronor. 

Du blir lättad av den här skulden? frågar Magnus Hedberg. 

– Den är mindre än vad jag trodde i alla fall, svarar André. 

I veckans avsnitt, det sista för säsongen, kan du se om Lyxfällan lyckas ta fram en budget som kan få Andrés privatekonomi på rätt köl och göra honom skuldfri. 

Lyxfällan sänds klockan 20 i kväll i TV3 och Viafree.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen