Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Germanwings personal går ut i strejk på måndag

Foto: TOMMY DESMET / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SHUTTERSTOCK

Det tyska fackförbundet för kabinpersonal, Ufo, uppmanar personalen i Lufthansas dotterbolag Germanwings till en tre dagar lång strejk från och med måndag 30 december.

Detta efter misslyckade försök till att hitta en kortsiktig lösning på den konflikt som blossat upp mellan moderbolaget Lufthansa och dess flygvärdinnor. 

Lufthansa och fackförbundet Ufo har under julhelgen gjort upprepade försök till att hitta en lösning på en konflikt mellan flygbolaget och dess flygvärdinnor – men misslyckats. 

Under torsdagen skickade fackförbundet Ufo ut ett meddelande till sina medlemmar där man informerar att man planerar för strejk innan årets slut. 

I en video som man senare publicerade på Youtube uppmanar man flygpersonalen i Germanwings till en tre dagar lång strejk från och med måndag 30 december.

https://www.youtube.com/watch?v=6UG0csaijAU

Konflikten, som har pågått i flera månader, har eskalerat sedan Lufthansas fyra dotterbolag och moderföretaget Lufthansa haft en två-dagars varningsstrejk i november. 

200 000 passagerare drabbades då när 1 500 flyg som startade i Tyskland ställdes in. 18 plan från Sverige påverkades. 

Svenska Swedavia meddelar att Lufthansas dotterbolag Eurowings - tidigare Germanwings - har totalt 26 flighter från Arlanda och Landvetter under de tre berörda dagarna.

– Huruvida dessa flygningar kommer att beröras av strejken är oklart då Lufthansa inte har kommenterat fackförbundets besked ännu, säger Ellen Laurin på Swedavias pressjour.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!