Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lotta Edling får nytt jobb hos Bonnier

Lotta Edling Foto: Fotograf Edling AB
Foto: Peter Fellman kommer tillbaka som chefredaktör till Dagens industri.

Peter Fellman kommer tillbaka som chefredaktör till Dagens industri. 

Samtidigt får Lotta Edling, nuvarande chefredaktör, ett nytt toppjobb: som ny publicistisk utvecklingsdirektör i mediebolaget Bonnier News, skriver tidningen

Peter Fellman har tidigare varit chefredaktör på tidningen år 2009-2015. Nu gör han comeback på tjänsten efter att ha varit Dagens Industris korrespondent i New York. 

– Det känns som en fantastik möjlighet att komma tillbaka i den här positionen och få jobba med våra kompetenta kolleger. Lotta Edling har under de senaste åren utvecklat Dagens industri på många sätt och nu är det dags för nya steg framåt”, säger Peter Fellman till tidningen. 

Lotta Edling blir publicistisk utvecklingsredaktör

Samtidigt får den nuvarande chefredaktören Lotta Edling ett nytt toppjobb då hon kommer att bli ny publicistisk utvecklingsdirektör i mediebolaget Bonnier News, som bland annat äger  dagstidningarna Dagens industri, Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan/Helsingborgs Dagblad samt flera bransch- och affärstidningar. 

– Jag ser fram mot att få jobba i en publicistisk roll inom Bonnier News och med några av Sveriges starkaste medievarumärken. Jag kommer såklart även att ha en fot kvar på Di, jag har jobbat där i 13 år och tidningen är för alltid är inristat i mitt DNA. Jag är otroligt stolt över det vi åstadkommit de senaste åren, både journalistiskt och ur affärsperspektiv där vi skapar en helt ny digital affär, investerat i innehåll och lanserat Di TV som ny strategisk plattform, säger Lotta Edling till Dagens industri. 

Edling kommer att fortsätta att medverka i Dagens industri även efter den nya tjänsten. Än är det däremot oklart på vilket sätt. 

Skiftet kommer att ske 1 augusti. 

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson: 

"Vi på Expressen säger förstås grattis till både Lotta Edling och Peter Fellman! I dag har ju också priserna haglat över Dagens industris journalister, som uppmärksammats i en ranking över Sveriges bästa ekonomijournalister", skriver han i sin blogg

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!