Lite mer i plånboken för pensionärerna

Publicerad
Uppdaterad
Regeringen lovar fem miljarder till pensionärerna i form av skattesänkningar. Det blir mellan 100 och 350 kronor mer i plånboken varje månad. I vårbudgeten som presenteras i dag står regeringen fast vid sitt löfte om skattesänkningarna.
- Men det räcker inte, menar Eda Andersson som är pensionär sedan 2005.
GUDRUN JÄRBUR, 74, Göteborg. Pensionär sedan 1996. Arbetade som lärare och rektor. Har en pension på 17 500 kronor i månaden före skatt.
– Om alla priser ligger kvar så är ju 330 kronor ändå 330 kronor. Men det är inte tillräckligt för att kompensera prishöjningarna på mediciner och tandläkarvård.

LARS STENBÄCK, 78, Jönköping. Pensionär sedan 1996. Arbetade som
rektor och var förbundsordförande i Sveriges skolledare. Har en pension på runt 25 000 i månaden före skatt.
– Lönerna har ökat avsevärt de senaste 15 åren samtidigt som pensionerna har legat still. Jag behöver inte tigga, men jag kan inte lägga undan mycket.

EDA ANDERSSON, 69, Sundsvall. Pensionär sedan 2005. Arbetade som
telefonansvarig på landstinget i Västmanland. Har en pension på 14 000 i månaden före skatt.
– Det gör ingen skillnad. Det är ungefär lika med noll. Eftersom pensionerna kommer att sänkas kommer vi likt förbaskat att bli förlorare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen