Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lisa, 26, tjänar 100 000 i månaden på sommarjobb

Foto: Pressbild

Lisa Henning har fått ett speciellt sommarjobb i sommar – som vd. 

26-åringen får 100 000 kronor i månaden i sin tillfälliga tjänst. 

– Så klart att lönen är en kul bonus, säger hon.

Rekryteringsbolaget Adecco Group har flera år i rad erbjudit en ungdom att ta över jobbet som vd, och arbeta parallellt med företagets nordiska chef under en månad. I år sökte ungefär 4 000 personer tjänsten, skriver Di. 

Till sist hittade de sin sommarjobbare – 26-åriga Lisa Henning från Stockholm. Företagets nordiska chef Torben Sneve säger att hon har mycket erfarenhet, trots sin ålder, och ett stort driv. 

– Det känns jätteroligt. Både väldigt spännande men också väldigt ärofyllt, speciellt eftersom man i år sökte med en hjärtefråga. Det tror jag gjorde att jag attraherades av det mer, säger hon. 

Får 100 000 kronor i månaden

Hjärtefrågan för Lisa Henning är mångfald och integration, ett engagemang som väcktes under de fyra år som hon arbetade utomlands som reseguide. 

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av människor, hur man kan utveckla en grupp men också hur man som ledare kan påverka och utveckla andra. När jag jobbade utomlands tänkte jag mycket på hur ojämlikt det är ute i världen, men när man kom tillbaka till Sverige insåg jag att det saknas på många platser i Sverige också. Mångfald är något vi måste jobba med. 

Lönen på 100 000 kronor har säkert lockat många att söka, men för Lisa Henning var det inte den som var mest lockande med jobbet.

– Det känns kul, men jag skulle ändå säga att det inte var det som var första fokuset, utan det var möjligheten att kunna förändra men också ta del utav ett vd-arbete. Det ser jag som superhäftigt. Sen är det så klart att lönen är en kul bonus, säger hon.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!