Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Leif GW:s nya satsning: ”Är väl bara några 100 000 kr?”

Leif GW Persson gör en ny satsning på börsen.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Kriminalprofessorn delar även med sig av sina bästa knep: Gå in i bolag innan de når börsen. Arkivbild. Foto: Shutterstock

Leif GW Persson tar nya tag på börsen. Kriminalprofessorn har nyligen köpt in sig i ett tidigare innehav och har nu satsat dryga 364 000 kronor.

– Det är inga mängder, det är ju skitlitet. Det är väl bara några 100 000 kronor?, säger han till Dagens Industri

För ungefär ett år sedan sålde Leif GW Persson sina aktier sina 2 000 First North-noterade Footway preferensaktier – nu satsar han på samma aktier igen och har köpt dryga 3 100 preferensaktier till kursen 117 kronor – vilket sammanlagt blir drygt 364 000 kronor.

– Jag vet ju att det går bra för företaget, och dessutom har de hög direktavkastning. Jag måste ha lite sådant där som spär på likviditeten, men det är inget jag skulle drömma om att handla i, så att säga, säger Leif GW Persson. 

 

 

Leif GW Persson menar mediebolagen ska undvikas på marknaden. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Leif GW: ”Tacka fan för att den aktien blir jävligt intressant”

För Dagens Industri passar GW Persson även på att ge sina bästa tips på fler utdelningsbolag som är värda att hålla ögonen på, och nämner både SEB och H&M.

– Vinsten har ju sjunkit till drygt 20 miljarder per år från 24-25 miljarder. Det spelar ingen roll, de kan ändå dela ut 9,75 kronor. Tacka fan för att den aktien blir jävligt intressant när den börjar handlas närmare hundralappen, säger han.

GW Persson har tidigare även berättat för Dagens Industri om knepet att gå in i bolag innan de når börsen, då han menar att priset ofta stiger rejält när aktien väl noteras. 

Samtidigt ger han inte mycket för mediebolagen på marknaden, och menar att ständiga nya tekniska innovationer hela tiden radikalt kan förändra förutsättningarna för bolagen, som han också kallar för de ”mest konkurennsutsatta som finns”.

 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!