Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW: Så har jag hittat mina vinnare på börsen

Leif GW Persson är en av investerarna i plåsterbolaget S2 Medical. På onsdagen ringde han in börsklockan tillsammans med bolagets grundare. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Leif GW Persson berättar om sin investeringsstrategi i Expressen TV:s nya privatekonomimagasin Dina Pengar.Foto: OLLE SPORRONG

Ganska tufft, ganska länge. Det är vad polisprofessorn och aktieinvesteraren Leif GW Persson tror om börsen framöver. I Expressen TV:s nya privatekonomimagasin Dina Pengar berättar han om sin investeringsstrategi. 

–  Jag är förtjust i bolag som baseras på forskning. 

Leif GW Persson är inte bara professor i kriminologi. Han är även en erfaren investerare med stort intresse för aktier. I Expressen TV:s nya privatekonomimagasin berättar han om hur han hittar sina investeringsobjekt. 

– Jag är bara intresserad av två sektorer; läkemedel och medicinsk teknik å ena sidan och sådant som handlar om kommunikation. Och där speciellt den tillämpning där det handlar om övervakning i realtid. I övrigt är jag kallsinnig, säger Leif GW Persson. 

Vad får dig intresserad av ett bolag?

– Om företaget har en bra produkt. Jag skulle aldrig drömma om att investera i spelbolag exempelvis. Men övervakningsbiten, som jag är så besatt av, kommer ju delvis av det jag sysslar med. Sen är jag inte en så stor hycklare att jag säger att det är ointressant att tjäna pengar. Det är ju väldigt trevligt, säger Leif GW Persson. 

Har du något spartips till tittarna?

– Det här (forskningsföretag, reds. anm) är riskföretag. Man ska vara vådligt försiktig med hur stor andel av pengarna du går in med. Det handlar om att gå in med pengar som du inte behöver för annat. 

Vad tror du om utvecklingen för börsen framöver?

– Det kommer att vara ganska tufft ganska länge. Men det beror ju inte på att bolagens förutsättningar fundamentalt har förändrats. Vissa branscher kommer att klara sig utmärkt, det där kommer och går. Men det som avgör om ett bolag kommer att leva vidare är just produkten. 

Själv är han en av investerarna i plåsterbolaget S2 Mecial, som noterades på Stockholmsbörsen i veckan. Persson är själv drabbad av problem med sår som inte läker, och fastnade för bolagets produkt. 

– Det är en vådligt stor marknad, många med brännskador och folk med diabetes har samma problem. Jag tyckte det verkade intressant och av dessa skäl köpte jag in mig i bolaget, säger Leif GW Persson. 

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!