Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW satsar pengar – i high tech-företag

Leif GW Persson tror på Terranet.Foto: OLLE SPORRONG
Sverker Martin-Löf har investerat i Terranet.Foto: PONTUS LUNDAHL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Leif GW Persson investerade i teknikbolaget Terranet inför börsdebuten.

Det visade sig vara en bra affär – när börsen stängde på tisdagen hade Terranet ökat med 32 procent.

När Lundabolaget Terranet introducerades på aktiehandelsplatsen First north på tisdagen hade aktien en emissionskurs på 13 kronor. Vid stängning hade kursen stigit till 17,20 kronor – en ökning med 32 procent. 

Inför börsdebuten har flera namnkunniga aktörer investerat i bolaget. En av dem är kriminologiprofessorn och författaren Leif GW Persson, som inte vill säga hur mycket han investerat.

– Det tänker jag inte svara på, men mer än de flesta, säger Leif GW Persson till Aftonbladet. 

– Jag beklagar att det här har hamnat i tidningen. Det beror inte på mig. Det måste ha varit någon som pratat bredvid mun. Det händer, men jag är inte så road av den typen av uppmärksamhet, säger han till tidningen. 

 

LÄS MER: Leif GW Persson om hustruns oro – och sin egen dödsångest 

 

Bland de andra externa investerarna märks bland annat Ålandsbanken som genom två fonder investerar tio miljoner kronor och SCA-toppen Sverker Martin-Löf.

Terranet övertecknat inför notering

– Att vi får med institutioner som Ålandsbanken är väldigt betydelsefullt för den fortsatta stabiliteten i bolaget, säger Per-Olof Johannesson, vd för Terranet, till Di digital.

Inför noteringen gjorde bolaget en nyemission på 100 miljoner kronor – och Terranet övertecknades med 350 procent, skriver sajten. 

Lundabolaget grundades 2004 och utvecklar en teknik som gör det möjligt att strömma data och media mellan enheter utan uppkoppling. Till exempel ljud eller bild. På sin hemsida skriver bolaget att visionen från början var att "överbrygga bristande bredbandskapacitet i utvecklingsländer".

Leif GW Perssons investeringar

– Vi är källarfirman på vindsvåningen som nu kliver in i finrummet tack vare uthålliga investerare och att vår teknik har blivit standardiserad, säger Per-Olof Johannesson till Di digital.

 

LÄS MER: GW:s nya satsning: Viltkött, vin och tobak 

För en vecka sedan berättade Expressen att kriminologiprofessorn Leif GW Persson också har startat ett nytt aktiebolag, där han ska marknadsföra viltkött, alkohol och snus.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!