Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Låst läge i tv-konflikt – Discovery visar matchen gratis på nätet

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS RAGNVID / WWW.RAGNVID.COM

Comhems tittare riskerar att missa söndagens VM-kvalmatch mellan Sverige och Vitryssland.

Bolaget är ännu inte överens med Discovery Networks om ett nytt avtal.

Nu kommer Discovery visa matchen gratis på nätet.

4,5 miljoner kunder hos Comhem och Boxer kan sedan midnatt mot fredag inte se någon av Discovery Networks kanaler som exempelvis Kanal 5.

Avtalet löpte då ut. 

– Vår dörr för fortsatta förhandlingar står öppen men eftersom vi inte har ett distributionsavtal med Comhem får vi inte finnas på deras plattform, säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks.

Oeniga om nytt avtal

Discovery Networks vill ha mer betalt för att Comhem ska få sända deras kanalutbud. Comhem anser att ersättningskravet är för högt. Förhandlingar har pågått en längre tid mellan parterna utan att de kommit överens.

Comhem lämnade på fredagen ett förslag till Discovery Networks och fick på lördagen ett nytt förslag från Discovery.

Fotbollsmatch på söndag

Klockan 18 på söndagskvällen möter herrarnas fotbollslandslag Vitryssland i VM-kvalet, som sänds i Kanal 5.  De 4,5 miljoner människor som har Comhem och Boxer löper stor risk att inte kunna se den matchen.

Huruvida parterna kan enas innan dess återstår att se.

– Vi har regelbunden kontakt och jag hoppas att vi löser det här så att kunderna får tillbaka sina tv-kanaler, säger Fredrik Hallstan, presschef på Comhem.

Även om avtalet inte hinner lösas innan matchen kommer Discovery Networks visa matchen gratis på sin tjänst Dplay.se. Matchen visas även på Aftonbladet. Tittare kan även se den pågående US Open-tennisen och alla VM-kvalmatcher inklusive Sveriges match på söndag för en krona på Eurosportplayer.se.

 

Kanalerna som försvunnit – och hur de ersätts

* De kanaler som berörs av att Comhem inte längre har något avtal med Discovery Networks är:

Kanal 5

Kanal 9

Kanal 11

Discovery Channel

Discovery Science

Discovery World

Discovery HD Showcase

Investigation Discovery

Animal Planet

Eurosport 1 och 2

TLC

* Betal-tv-kunder får i stället tillgång till ett stort antal kanaler och kunder som inte har C More Premium i dag får tillgång till hela C Mores utbud. Utöver hela C More Premium-paketet frivisas även över 40 kanaler ur Comhems utbud. Vissa kunder som redan har alla kanaler kan även välja på tre hyrfilmer som ersättning.

* För kunder i det analoga nätet (hyresgäster som har Comhem i väggen) som därför inte kan ta del av de kanaler Comhem frivisar ersätter Comhem fyra av de släckta kanalerna med att tillfälligt visa Comedy Central, National Geographic, History och TNT.

Källa: Comhem

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!