Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lasse Kronér satsar på inkassobolag

Lasse Kronér satsar pengar i ett nytt inkassobolag som vill göra branschen schysstare. Foto: Thomas Engstrom / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Inkasso-startupen Inkassogram har en något oväntad investerare i tv-programledaren Lasse Kronér.

– Jag hade förmånen att jobba med Lasse på Binglotto. Han är ingen investerartyp precis men han gick i gång på idén att göra något schyst i den här branschen, säger grundaren Niclas Josefsson till Di Digital.

Startupen Inkassogram vill tvätta bort den otrevliga stämpeln kring Inkassobranschen och kostnaderna kring försenade fakturor.

Branschen har traditionellt tjänat stora pengar på förseningsavgifter men målet med Inkassogram är att kunderna ska kunna betala av skulderna så snabbt som möjligt och därmed slipper att hamna hos Kronofogden, skriver Di Digital.

I mars lanserades deras produkt för en "schysstare" påminnelse och inkasso för e-handlare.

Oväntad investerare

Enligt Di Digital är det riskkapitalbolaget Spintop Ventures som går in med den största summan i bolaget, 21 miljoner kronor.

Men det finns även ett lite mer oväntat namn bland investerarna. Tv-programledaren Lasse Kronér går nämligen in och satsar på Inkassogram.

Förklaringen till att Kronér går in är att han och grundaren Niclas Josefsson känner varandra sedan de jobbade med tv-programmet Bingolotto tillsammans.

Ingen investerartyp

– Jag hade förmånen att jobba med Lasse på Binglotto. Han är ingen investerartyp precis men han gick i gång på idén att göra något schyst i den här branschen, säger Niclas Josefsson till Di Digital.

Tanken med Inkassogram är att man genom att inte dela på förseningsavgifter med kunderna i stället ska ha som främsta mål att betalningarna kommer in så fort som möjligt.

Startupbolaget vill även göra det snabbt, smidigt och gratis för småföretag att ansluta sig till bolaget.

NYTT NYHETSBREV: Dina Pengars krönikör Frida Bratt guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!