Lars-Johan Jarnheimer. Foto: SUVAD MRKONJICLars-Johan Jarnheimer. Foto: SUVAD MRKONJIC
Lars-Johan Jarnheimer. Foto: SUVAD MRKONJIC
Foto: IZABELLE NORDFJELLFoto: IZABELLE NORDFJELL
 Foto: IZABELLE NORDFJELL

Lars-Johan Jarnheimer tar över Egmont

Publicerad

Tele2:s tidigare chef Lars-Johan Jarnheimer blir ny ordförande för Egmont.

Jarnheimer efterträder Steen Riisgaard som lämnar styrelsen efter 15 år.

Lars-Johan Jarnheimer blir ny ordförande för Egmont.

Han var tidigare vd för Tele2 och har haft en rad tunga positioner inom Kinnevikssfären.

Nuvarande ordförande Steen Riisgaard lämnar styrelsen efter 15 år.

Lars-Johan Jarnheimer har suttit med i Egmonts styrelse sedan 2011. Han är också styrelseordförande för Ikea-gruppens INGKA Holding, Qliro och Arvid Nordquist samt styrelsemedlem för SAS Group och Elite Hotels.

Nya styrelsemedlemmar

Även Josh Bottomley och Christian Wegner kliver in i styrelsen, enligt ett pressmeddelande. Bottomley är digital chef för bankkoncernen HSBC och Wegner har ett förflutet på tyska tv-koncernen ProSiebenSat1.

– Styrelsen vill tacka Steen Riisgaard för hans dedikerade arbete som ordförande för Egmont. Sedan hans inträde i styrelsen 2002 har Egmonts kommersiella och allmännyttiga aktiviteter vuxit betydligt i en föränderlig marknad. Jag vill också välkomna våra två nya styrelsemedlemmar, Josh Bottomley och Christian Wegner. Med dem ombord kompletteras styrelsen med två starka profiler som har omfattande internationell erfarenhet av media, användarteknologi och digital utveckling, säger Lars-Johan Jarnheimer i ett pressmeddelande. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen