Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Astrid Lindgrens värld riskerar konkurs nästa år

Professorn: Så många kan dö om corona-restriktionerna inte följs
Under våren kunde Astrid Lindgrens värld enbart hålla öppet i elva dagar innan pandemin tvingade fram en stängning.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ASTRID LINDGRENS VÄRLD

Nöjesparken Astrid Lindgrens värld i Vimmerby riskerar konkurs om det inte går att öppna upp för publik i maj nästa år, rapporterar P4 Jönköping.

– Får vi inte möjlighet att komma till våren 2021 så är det en överhängande risk i någon form, säger parkens vd Joacim Johansson till radion.

Coronapandemin har hittills medfört en förlust på omkring 120 miljoner kronor för parken och på grund av detta ha man tvingats säga upp ett tjugotal anställda.

Enligt Joacim Johansson måste parken snart få ett besked om det går att öppna i maj på grund av långa ledtider inom verksamheten när det gäller skådespelare och scenografi.

– Framför allt på skådespelarsidan. Just nu pågår auditions och vi intervjuar skådespelare för nästa säsong. Vi måste gasa för att kunna öppna till maj och de ska sedan hinna repetera, säger han till radion.

Under våren hann Astrid Lindgrens värld hålla öppet i elva dagar innan parken tvingades stänga ner på grund av pandemin.

Camilla Läckberg smittad av corona – isolerad med maken
Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!