Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Larmet från elitskolorna: Lärare höjer betyg efter påtryckningar

Expressens Michael Syrén och Matilda Nyberg granskar den exklusiva kommunen.
Johan Hammarberg, 25, gick på VRG i Djursholm. Han tog studenten 2013 och läser nu till läkare på Karolinska institutet. Foto: ALEX LJUNGDAHL

Här i Djursholm ligger två av Stockholms mest ansedda skolor. 

Men bakom kulisserna pressas både elever och lärare av framgångsrika föräldrar som vill skicka barnen till Handelshögskolan. 

– Jag har höjt upp betyg efter påtryckningar från föräldrar, erkänner en lärare som vill vara anonym av omsorg av sin karriär. 

Expressen premium

Läs Premium gratis i en månad

Läs alla artiklar gratis i en månad, därefter är priset 69 kr/mån. Digital prenumeration. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt online.

Genom att klicka på “Starta premium - 1 mån gratis” godkänner du våra prenumerationsvillkor och bekräftar att du tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Annons:

NYHETSBREV: Dina Pengar guidar dig genom veckans viktigaste nyheter om privatekonomi. Få ett nyhetsbrev direkt till din mejl - varje vecka. Anmäl dig här!

Professorn: Därför är våra symtom på corona så olika

Tecken på att du redan varit smittad

De säljer sex dygnet runt på ökenbordellerna i USA

Alissa, 33, tjänar 100 000 på en vecka • Skye, 25: ”Jag önskar att jag var ful”

Maria, 40: Min influensa var en svår utmattning

Försvann från tv – nu berättar hon om svåra tiden