Skanskas vd Johan Karlström. Foto: Leif R Jansson/TT NYHETSBYRÅN
Skanskas vd Johan Karlström. Foto: Leif R Jansson/TT NYHETSBYRÅN

Lägre produktion i USA – nu vinstvarnar Skanska

Publicerad

Byggjätten Skanska vinstvarnar för andra kvartalet.

Detta sker i spåren av nedskrivningar på 420 miljoner kronor i USA och 360 miljoner kronor i Storbritannien.

Orsaken är framför allt lägre produktionstakt än väntat.

Skanska gör nedskrivningar på totalt 780 miljoner kronor i USA och Storbritannien, skriver byggbolaget i ett pressmeddelande.

Efter nedskrivningarna beräknas rörelseresultatet för årets andra kvartal bli 1,5 miljarder kronor – jämfört med 1,7 miljarder kronor motsvarande period i fjol.

I pressmeddelandet skriver Skanska:

"I anläggningsverksamheten i USA avser nedskrivningarna i projekt främst lägre produktionstakt än beräknat och förseningar i projekt"

 

LÄS MER: Skanska renoverar tunnelbanan i New York 

 

Skanska om verksamhet i Storbritannien

För att återställa lönsamheten ska anläggningsverksamheten i USA fokusera på projekt inom kärnverksamheten.

"I verksamheten i Storbritannien avser projektnedskrivningarna framför allt en lägre produktionstakt än beräknat, förseningar i projekt som förväntas resultera i tillhörande straffavgifter samt överskridna kostnader till följd av omfattande designförändringar från kunder", skriver Skanska.

 

LÄS MER: Svenska byggjättens miljardorder i USA: sporthall

 

Skanskas fullständiga halvårsrapport släpps på torsdag, den 20 juli.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen