Sebastian Sörensson, 27, vann Pokerstars stora livepokertävling i Barcelona. Foto: Carlos Monti/PokerstarsSebastian Sörensson, 27, vann Pokerstars stora livepokertävling i Barcelona. Foto: Carlos Monti/Pokerstars
Sebastian Sörensson, 27, vann Pokerstars stora livepokertävling i Barcelona.  Foto: Carlos Monti/Pokerstars
Segersumman i pokertävlingen var hela 9,4 miljoner kronor. Foto: LISA BJÖRKSegersumman i pokertävlingen var hela 9,4 miljoner kronor. Foto: LISA BJÖRK
Segersumman i pokertävlingen var hela 9,4 miljoner kronor.  Foto: LISA BJÖRK

Lagerarbetaren Sebastian vann 9,4 miljoner på poker

Publicerad

På söndagskvällen tog Sebastian Sörensson, 27, hem segern i Europas största livepokertävling i Barcelona. 

Den unge lagerarbetaren från Lund vinner hela 9,4 miljoner kronor. 

– Jag kan fortfarande inte tro det, säger Sebastian Sörensson till sajten Pokerstars

På lördagen uppmärksammade Expressen Sebastian Sörensson, 27, som gjorde riktigt bra ifrån sig i Europas största livepokertävling Pokerstars Championchips i Barcelona. Tävlingen, som inleddes 20 augusti, hade hela 1 682 deltagare vid starten. 

Under den sena söndagskvällen stod det klart att 27-åringen från Lund vann hela klabbet. 

Sajten Pokerstars beskriver Sebastian Sörensson som en riktig underdog – den stora livetävlingen i Barcelona är den andra tävlingen av sitt slag som Sörensson är med i. 

– Jag kan fortfarande inte tro det. När jag var inne på tredje dagen tänkte jag: Vad är det som händer? säger han till sajten

Sebastian Sörensson satsade på att Donald Trump skulle vinna presidentvalet.Foto: ALEX BRANDON / AP TT NYHETSBYRÅN

Satsade på Trump – och vann

Sebastian Sörenssons spelintresse tog fart redan i 18-årsåldern när han började med onlinepoker. För några år sedan övergick han till sportbetting och jobbade upp en spelkassa på 9 000 kronor på MMA-fightingbets, rapporterade sajten Entrobet häromdagen. 

När Republikanerna i USA skulle utse en presidentkandidat tog Sebastian chansen och satsade hela kassan på att de skulle välja Donald Trump. Med oddset 3.5 kammade han hem 32 000 kronor.

De pengarna återinvesterades sedan i presidentvalet förra hösten. 

Att Donald Trump skulle väljas till USA:s president var det få som trodde – och den osannolika vinsten uppgraderade Sebastians spelkassa till över 100 000 kronor. 

Trivs på lagret i Lund

Med vinstsumman, drygt 9,4 miljoner kronor, kanske Sebastian Sörensson kan sluta jobba på det lager i Lund som är hans arbetsplats. 

Samtidigt säger han till Pokerstars att han trivs på sitt jobb. 

– Så jag vill hälsa till alla mina kolleger, säger han. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Annons:
Till Dina Pengars startsida

Mest läst i dag

Börsen i dag
Annons:
Annons:
Annons:
Räntekartan
Vinnare och förlorare
Valutakollen